KOREANSK GIVEAWAY

PARFUMEREDE KOKOSRIS

 photo kokosris01_zps31f96d27.jpg

 photo kokosris02_zpsbf505b66.jpg

I går aftes skulle jeg bikse et hurtigt aftensmåltid sammen over noget laks, jeg havde taget op af fryseren og hvad jeg så ellers kunne finde i skabe og skuffer. På cyklen hjem fra arbejde fik jeg den tanke at koge risene i kokosmælk for at få et lidt anderledes og lidt mere cremet resultat end normalt. Som sagt så gjort og med inspiration fra min fantastiske kantine på arbejdet, smed jeg lidt limeblade med i kasserollen – og toppede herligheden med en halv stængel citrongræs.

Det kom der nogle virkeligt dejlige, parfumerede og cremede kokosris ud af, som stod rigtigt fint til laksen, men som helt sikkert kan bruges til det meste. Lidt hurtigt grønt skulle der også til, så jeg choppede lidt broccoli groft og smed ned oveni risene, da vandet var halvt kogt væk. På den måde fik de lov at dampe sig møre, mens risene blev færdige. Nemt og bekvemt og altid et hit at spare en potte eller pande fra opvask!

At jeg så i dag var indehaver af et barn, der KUN ville spise på skødet af mig, og at jeg derudover var alene hjemme, betød så, at jeg først selv fik noget at spise, da det mindste familiemedlem var lagt og maden var godt kold. Det smagte stadig herligt og det må da egentlig være en slags kvalitetsstempel også! (At maden så måske ikke ser så filans smuk ud på billedet, er en anden sag. Men det kommer altså på bloggen her alligevel, for det smagte virkeligt godt!)

Jeg kogte risene som jeg normalt ville gøre og brugte så følgende (til 1,5/2 personer):

1,5 dl ris
2 dl kokosmælk
1 dl vand
5 limeblade
En halv stængel citrongræs, halveret på langs og banket lidt på
Salt
5 buketter broccoli

Sådan gør du:
Hæld ris, kokosmælk og vand i en gryde (min huskeregel er dobbelt så meget væske som ris. Det er nemt at huske og det fungerer perfekt, hvis du gør som beskrevet her). Smid limeblade, citrongræs og salt oveni, læg låg på, tænd for blusset og skru godt op (lidt over middel). Når herligheden begynder at koge, skrues der helt ned. Låget beholdes på. Lad risene boble til al væsken er forsvundet i bunden. Sluk herefter for gryden og lad risene hvile/dampe færdigt under låg i 10-15 minutters tid.

Laver du også broccoli, tilsættes de, når vandet er kogt lidt over halvt væk. Ikke noget med at røre rundt eller lignende. Bare ned i gryden med det.

 photo kokosris03_zps49f590d7.jpg

Jeg stegte et par laksefiletter ved siden af – og vups, så var der hurtig aftensmad. Havde jeg kogt risene på normal vis, havde jeg helt sikkert krævet en form for sauce, men risene her var så cremede, at de var helt fine i sig selv.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KOREANSK GIVEAWAY