MAZARINTÆRTE MED KIRSEBÆR

CHIA-KNÆKBRØD

chiaknaekbroed4
Da bagelysten ramte mig her den anden morgen og jeg hverken havde gær eller helt almindelig hvedemel i hytten, men til gengæld en opmærksomhedskrævende lille baby, der ikke tillod for mange svinggerninger, måtte jeg jo ty til, hvad der lige var i køkkenskabene. Man kan på den måde sige at nød lærer nøgen (= nattøj-klædt) kvinde at bruge chiafrø. For det gemte skabene blandt andet på. En hel uåbnet og ubrugt udgave af slagsen. De måtte da ku’ bruges i en omgang knækbrød tænkte jeg. Det kunne det i særdeleshed godt. Chiafrøene giver knækbrødene endnu mere sprødhed og ja, knæk.

Opskrift (på pænt mange knækbrød)

 • 1 dl chiafrø
 • 1 dl sesamfrø
 • 1,5 dl solsikkekerner
 • 1 dl havregryn
 • 1 dl olie
 • 2,5 tsk salt
 • 1 tsk bagepulver
 • 2 dl vand
 • 3,5 dl mel – jeg brugte en blanding af sigtemel og fuldkornshvedemel

 

Det er mildt sagt pivnemt at lave sine egne knækbrød. Alle ovenstående ingredienser røres sammen – og den klistrede dej deles i to lige store dele på hver sit ark bagepapir. Riv endnu et ark bagepapir og læg mellem dejen og kagerullen når du ruller dejen ud. Den skal være ca. 3-4 milimeter tyk. Hvis du er et ordensmenneske kan du evt skære kanterne lige til, så du får en firkant, ellers skærer du bare knækbrødene i lige præcis den størrelse du ønsker. Mine var ca. 5 x 7 cm.

Knækbrødspladerne drysses med lidt havsalt og bages i en 200 grader forvarmet ovn på varmluft i ca. 15 minutter. Knækkes derefter fra hinanden og lufttørrer lidt på en rist før de smides i en lufttæt bøtte af en art:)

chiaknaekbroed3chiaknaekbroed2chiaknaekbroed

2 kommentarer

 • Laura

  Der gik cirka 20 minutter fra jeg fik lyst til knækbrød og til de var i ovnen; på den tid nåede jeg at finde opskriften, tænde ovnen, bikse det hele sammen, rulle dejen ud og skære den i stykker.
  Jeg elsker at bage knækbrød selv og har prøvet flere forskellige opskrifter, men den her er blevet en ny favorit. De er ligeså nemme at bage, som de er gode: virkelig meget! 🙂 :heart_eyes:

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Godt at høre Laura – og ja – de er virkelig nemme og dejligt sprøde – tak for din feedback 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MAZARINTÆRTE MED KIRSEBÆR