VINDER AF INNOCENT-KONKURRENCEN

SUSHI I PROVINSEN

oishiisushi2
På vinterferiens “bondegårdsferie” i det midtsjællandske blev vi anbefalet at tage turen til Ringsted og smage den lokale sushi. Det lyder måske ikke særlig oplagt, at der skulle gemme sig en perle af en sushi-restaurant i Ringsted, men en perle var lige præcis det vi fandt.

Nærmere bestemt hedder den ringstedske sushi-perle Oishii Sushi og i køkkenet huserer eftersigende en tidligere sushi-kok fra Umami.  Oishii betyder lækkert (eller noget i den dur) på japansk – og det passer sådan set ret godt.

Vi kom til åbningen ved frokosttid kl. 12.00 da det ligesom er nemmest med en lille baby på slæb. Der var virkelig meget på menukortet, der lød sindssygt lækkert, men vi var lidt i hapser-hjørnet, så udover en enkelt crispy ebi rulle bestilte vi en blanding af forskellige forretter. Det blev til en omgang blandede grøntsager i tempura, gyoza og stegte grøntsager. Vi fik lov til at vente lidt på maden, men det tager jeg egentlig bare som et udtryk for, at alt blev frisklavet til os fra ‘scratch’ (og vi kom i det sekund de åbnede, så panderne skulle vel lige varmes op). Alle vores små retter smagte nemlig uden undtagelse virkelig dejligt. Tror faktisk det er de bedste gyoza jeg har smagt. Og selv grøntsagerne, der på menukortet nemlig bare var beskrevet som sådan, overraskede positivt ved ikke blot at være lidt snittet rå grønt, men lækkert og simpelt stegt i en slags marinade. Generelt var de akkompagnerende dips og saucer et rigtig lækkert lille touch, der lige gav alle retterne et ekstra nøk opad i kvalitetsfornemmelsen.

Prisen matchede kvaliteten og lå ret meget på niveau med, hvad man ville betale for god sushi i København. Jeg tror vi gav ca. 400 kroner inkl. drikkevarer for vores frokostfest.

Oishii Sushi ligger på Tinggade 10 i Ringsted, og som Børsen Pleasure anmeldelsen, der hænger på væggen, dikterer, jamen så tager det altså kun 10 minutter fra du kører af motorvejen, til du står foran Oishii – og det er lysår bedre end, hvad Monarch, Statoil eller McD tilsammen kan tilbyde dig, hvis du er sulten på farten (over Sjælland).

oishiisushi5 oishiisushi3 oishiisushi

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VINDER AF INNOCENT-KONKURRENCEN