G&G HOME EDITION: BØRNEVÆRELSET

G&G HOME EDITION: OG SÅ TIL KØKKENET

koekken4koekken6

Nå, alle de her boligindslag udsprang jo egentlig af, at jeg ævlede om at vise jer mit “nye” køkken, som der blev brygget og bygget på af min kæreste mens vi legede nybagte forældre her i efteråret. Det er en disciplin jeg ikke sådan lige vil anbefale andre at kaste sig ud i. Det er rimelig stressende at stå uden køkken med en lillebitte baby, men nu hvor det står her – fiks og færdigt – er jeg selvfølgelig kisteglad for det.

Egentlig nyt er det jo ikke. For elementerne står hvor de hele tiden har gjort. Og selve skabene er også de samme, som da jeg flyttede ind. Da vi nok ikke kommer til at bo her i hundrede år, gad vi nemlig ikke at give køkkenet den helt store tur. Det kunne ligesom ikke rigtig betale sig. Og så er køkkenet, som det sikkert kan anes samtidig rimelig småt. Så det var heller ikke fordi, at der var så mange brikker at rykke rundt på. Når det er sagt, så greb projektet alligevel om sig. Når man først er i gang, så lader man sig altså lidt rive med. Fx var det ikke planen at få integrerede hvidevarer, men der blev vi grebet lidt af en stemning 🙂

Vi lod som nævnt skabselementerne stå, men flåede de kedelige hvide låger og et 80’er agtigt hjørnehylde-system af samt fjernede en tung “top-kasse” over overskabene, der gemte det rå udluftningsrør. Vi flåede også en mærkelig hvid bagplade ned og satte fine grå klassiske køkkenfliser op. Og sidst men ikke mindst udskiftede vi en virkelig kedelig laminatbordplade med en noget sjovere mintgrøn laminat presset over en åben finér-plade. Den hittede vi hos Krydsfinérhandlen (dog efter en lille smule bøvl, da de ikke lige kunne blive enige om, om det kunne du’ til et køkken – det kan det, kan vi hilse og sige).

I stedet for de hvide låger fik vi en snedker til at tilskære og oliere nogen fine lyse birkefinér-låger til alle skabe samt køleskab og opvasker, der begge blev udskiftet til integrerede versioner.

Nedenfor vil jeg forsøge at vise jer køkkenet fra lidt forskellige vinkler, så I forhåbentlig kan få en nogenlunde fornemmelse af rummet, der er et lille “kvadrat” åbent ud mod vores opholdsrum.

Fra en ende af har vi her de helt almindelige IKEA stålhylder, som vi satte op i stedet for den rigtig træls 80’er hjørnehylde. Og som det fremgår er vi ret så glade for te herhjemme – og bare generelt glade for at have mange madlavnings-sager inden for rækkevidde af komfuret.

koekken2 koekken12

Da køkkenet netop er ret småt – og vi har usandsynlig mange køkkenmaskiner gemt på bordplader og i skuffer og skabe – har vi faktisk valgt at smide den ofte ikke så pæne elkedel ud og udskifte den med en klassisk kedel til komfuret. Med en boost-induktion funktion er det nemlig lige så hurtigt, det sparer strøm og så er det da også lidt hyggeligt.

koekken10Og så lidt fra den anden side af køkkenet. Et lille fritstående hjørneelement og fikse IKEA-knagerækker vi har sneget ind til ekstra opbevaring i det fine store vinduesparti.

koekken7 koekken9

Og lige for at få rumfornemmelsen på plads, så kan I se opholdsrummet (og min lille baby-bandit) set fra køkkenet.

koekken6 koekken5

Endeligt – udsigten ind mod køkkenet den modsatte vej inkl. vores fantastiske boghylder fra IKEA, der kan rumme vores yndlingskogebøger og den fine lille gamle “kommode” (eller, hvad man nu kalder den), jeg har fået med fra mit barndomshjem, givet en omgang sort træmaling og et par matte Anne Black knager, der matcher køkkenbordets grønne farve (og ja ja – I må godt her på falderebet af indlægget kalde mig farvekoordinerings- fascist;))

9 kommentarer

 • Maria A

  Det er jo blevet SÅ flot Emilie! Glæder mig til at komme til kaffe derhjemme 😉 Måske jeg også skal have nummeret til ham snedkeren? Mit eget køkken kunne godt trænge til en kærlig hånd.

  Kh M

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Åh tak M! Du må helt sikkert snart til kaffe herhjemme – og husk mig på det med snedkeren når vi ses, så får jeg lige Thor til at hoste op med noget kontaktinfo 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Er så vild med den mintgrønne bordplade
  🙂 Gid min kæreste kunne overtales til sådan en

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Mette – jeg startede bare med at vise ham en korallyserød laminatplade – og så var det som om, at den mintgrønne var et RIGTIG godt alternativ 😉 Ej i al alvorlighed tror jeg faktisk at han er lige så glad for farven som jeg er 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Det er rigtig hyggeligt at blive inviteret med inden for ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Wow – det er godt nok flot

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Hej! 🙂 SÅ fint, jeg blev meget inspireret. Hvor har du købt din kedel henne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Ida – 1000 tak 🙂 Jeg fik den i julegave af min kæreste, men tror han har fundet den på Anton Dams webshop 🙂 Kh Emilie G&G

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

G&G HOME EDITION: BØRNEVÆRELSET