"TORTILLA-PIZZA"

BLW – EN UDSTYRSGUIDE

blw12

blw01

Det er ingen hemmelighed at BLW sviner en del i starten. Barnet får lov at spise selv –  og kan selvsagt ikke finde ud af bordmanerer eller det der ligner. Derfor kan det være meget fint at investere i lidt gear, der kan dæmme op for madeksperimenternes aftryk på barn, bord og gulv. Det bedste er i øvrigt nok en hund. Super smart med en levende støvsuger under ens smaskende baby! Men det er på den anden side ret dumt at investere i en hund med dette som hovedformål, så her får I min guide til “the next best thing”.

blw02

Det bliver en smule nørdet og ret detaljeret, så hæng fast eller spring over:

Vaskeklude

Vaskeklude er et must til grissede ansigter og hænder (og arme, hår m.m.). Faktisk er de bedste vi har disse rørende billige fra Ikea. De er ret tynde i det og det fungerer meget bedre end de tykke kvalivare-nogle, som vi også ejer. De bliver dog efterhånden lidt nussede at se på, men det overlever jeg fint. Jeg skal have mig en pakke mere, næste gang jeg rammer Ikea.

Jeg bruger en klud per måltid: Tørrer først mund, hænder med mere på et styks madfærdigt barn. Herefter tørrer jeg bordet, stolen og til sidst gulvet af. Måske med et skyl eller to undervejs afhængigt af madmængden. Herefter skylles kluden op og hænges til tørre. Det virker måske ret oplagt, men jeg kan huske jeg selv læste et tip om fremgangsmåden, og det var jeg altså glad for, da jeg ellers havde gang i en til barn og en til gulv, som sikkert kunne bruges igen osv. Det her synes jeg klart er den nemmeste måde.

Spisesmække

smaekke

Spisesmække er et must til når de små poder begynder at spise. Udfordringen her ligger helt klart mest i starten, da “markedet” måske ikke helt har beredt sig på BLW endnu, forstået på den måde, at det var ret svært at finde spisesmække der var små nok til en 6 måneders baby. Jeg brugte bl.a. disse fra Bibetta, disse fra Fashy og disse fra In the pocket baby. Fælles for dem alle er, at de er vandtætte og har ærmer, der kan slutte tæt om håndledet og at de ikke er alt for store. Der er fordele og ulemper ved dem alle:

Bibettas er dejligt blød, lidt til den store side og kan lukkes godt til om halsen. Dog er neoprenen meget lang tid om at tørre igen, fordi den er forholdsvis tyk og den kan heller ikke tåle at blive gnubbet for meget på, så “trevler den”.

Fashys er en god og billig løsning, dejligt nem at tørre af, men efter noget tid bliver plastikken hård i det og ubehagelig at have på/går op omkring elastikken ved ærmerne. Til gengæld koster de ikke mere end at de kan udskiftes en gang i mellem.

In the pocket baby er på mange måder en af de bedste. Den er lavet i blødt materiale, har opsamlingsskål og har velcro i håndled og hals, så den kan slutte til. Og så er den genial at tage med i byen, da den kan foldes sammen, så leverpostejen bliver inden i smækken og ikke bliver smurt ud i tasken. Eneste anke er at foldefunktionen gør, at den har en del lag, som forlænger tørretiden (Jeg har kun kunnet finde dem uden ærmer, men de andre MÅ altså findes et sted derude på internettet).

I en periode klemte vi altid en stofble ned mellem baby og bord, for selvom der er opfanger på spisesmækken, lander tingene altså alle mulige steder (se bare benbilledet ovenfor). Det fungerede rigtigt godt!

Når de bliver lidt større, har Ikea to gode bud: En med ærmer, der sikkert også er god til male/kreaprojekter og en klassisk hagesmæk, som også fungerer supergodt og er vældigt billige. I en periode har vi også bare brugt en stofble, som vi har bundet løst om halsen. Når det er sagt, så er Benny 1,5 år nu og bruger stort set ikke hagesmæk. Dels fordi han nægter 9 ud af 10 gange og dels fordi der ikke er det store behov. Han spilder lidt, men det er i småtingsafdelingen og ikke noget, der ikke kan tørres af med en vaskeklud.

blw08

Og når alt dette er sagt, så er bar mave altså også en mulighed, når vejret er til det.

 

Højstol

Ungerne skal jo også sidde i et eller andet, mens de spiser. Vi lagde forsigtigt ud med en billig sag fra Ikea (igen-igen, jeg er altså ikke i lommen på dem – de laver bare nogle gode ting!), da den havde en bakke på, og det virkede mest overskueligt, at bordet ligesom sad fast på stolen, så han kunne sidde og rode på sin egen lille matrikel. Har I – eller vil I gerne have en klassisk tripp trapp, kan man købe et såkaldt playtray, som kan sættes på stolen (i hvert fald de nyere modeller, har ikke helt styr på detaljerne). Vi (okay jeg) ville gerne have en Nomi stol, og der findes så vidt jeg ved ikke et klik-på bord til den (endnu). Dog vil jeg sige, at det nok også var gået uden bord der sidder fast på stolen, men Ikea-stolen passede perfekt til vores pendlen mellem kolonihavehus og lejlighed og agerer nu gæste/rejsestol fordi den nemt kan skilles ad. Nomistolen brillerer ved at have fodstøtte (i modsætning til Ikeastolen) og at virke til at være en ergonomisk god og ikke mindst langtidsholdbar løsning.

The extras:

Har man et sart spisebord eller vil man bare godt værne om det, kan man få en såkaldt Table Top (bl.a. den her), som sættes fast på bordet med sugekop. Nogle bruger voksdug, mens andre undgår det, da voksdug ikke er lavet til at spise direkte af og der derfor kan være nogle problematiske stoffer i. Vi har hverken brugt det ene eller det andet og det har resulteret i et på den ene side utroligt velolieret træbord, der hvor Benny sidder, som til gengæld er mærket af en del gok fra en ivrig drengs gaffel.

Har du et sart gulv, fx ubehandlet træ, vil du nok blive glad for et underlag af en slags, her kan et stoleunderlag til kontorstole fx bruges. Vi har haft hhv. parketgulv og lakeret plankegulv og har bare tørret over med en fugtig klud uden problemer.

Det var lidt på udstyrsfronten. Tøv endelig ikke med jeres spørgsmål. Jeg er slet ikke færdig med BLW og har et par indlæg mere i pipelinen! 🙂

2 kommentarer

 • Vi har en Nomi-stol og vi elsker den. Den er så nem at gøre ren og hun sidder super godt i den 🙂
  Men vi har også en ikea-stol til når vi er på besøg hos folk, for det er altså virkelig smart og nemt at den kan skilles ad og har eget bord.
  Vi har brugt Bilkas forklæder – de er vandtætte, lukker tæt om håndledet og forholdsvis billige – så må man jo bare leve med at de er lyseløde 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Uh godt tip med Bilka. Jeg har ikke nogen butik i nærheden, så jeg har slet ikke tjekket dem ud. Og ja, jeg synes også Nomistolen er et hit. Og så er det et plus at man kan “designe” den som man vil. Bennys tandbørste er pt pink. Det var hvad der var. Han er i hvert fald helt ligeglad!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"TORTILLA-PIZZA"