BLW - EN UDSTYRSGUIDE

SWEET POTATO FRIES & SNYDE-AIOLI

sweetpotato
For efterhånden en menneskealder siden, eller i al fald ca. 7,5 år siden, var jeg på udveksling i Vancouver. Det var helt bestemt et dejligt ophold OG en dejlig by, men da jeg besluttede mig for, hvor jeg skulle hen, jeg havde nok lidt overset, at det også er et mekka for outdoor-entusiaster. Det betød at både butikker, barer, mennesker og universitetet bar præg af den her umættelige glæde for enten klatring, ishockey, vandring, kajaksejlads, løb eller skiløb, der kan ligge et lille bitte sted hos undertegnede.

Derfor var det også en Emilie, der var en anelse på udebane, når aftenerne blev spenderet på universitetets lokale sportsbar. De var dog heldigvis gode til barsnacks på den sportsbar, og på mine 3 måneder fik jeg inhaleret en del sweet potato fries med aioli. Af uransagelige årsager har jeg bare ikke fået afprøvet det herhjemme selv i de mellemliggende år. INDTIL den anden aften, hvor min kærestes canadiske kollega (sjovt sammentræf ikk!), bragte den gode søde kartoffel ind i mit liv igen. Det smager satanedeme godt. Og så er det også low carb, og det skulle jo være så godt i disse dage. Så her får I lige en opskrift.

Sweet potato fries

  • Et passende antal sweet potatoes til antal spisende – brug samme mængde som, hvis du brugte bagekartofler til ovnkartofler. Dvs. ca. halvanden per snude
  • Olivenolie
  • Salt og peber

 

Aioli

  • Hjemmelavet mayo eller en god købeversion
  • Revet citronskal
  • Revet hvidløg
  • Salt og peber

 

Start med kartoflerne. Skær dem i lange firkantede fritter med skrællen på og udblød dem i koldt vand i en times tid eller to. Det giver den gode variation af moset og mushy midte med sprød skal. Efter udblødningen, tørres de af med en god omgang køkkenrulle. Vend dem herefter i salt, peber og olivenolie og spred dem ud på en plade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader på varmluft. Evt. et par minutter på grill til sidst.

Som det fantastiske tilbehør hører sig en slags aioli. Jeg havde kun et glas Hellmanns at lave den på, men det blev altså helt i orden. Jeg piskede fire-fem store spiseskeer Hellmanns op med en lille smule olivenolie, friskkværnet peber, salt, reven skal af en citron og et lille revet fed hvidløg og lød det stå i køleskabet i en 10 minutters tid.

Uhmmm – seriøs dejlig fingerfood på den gode og lowcarb-agtige måde! Vi spiste det med citron/olivenoliestegt broccoli og en slags spicy stegt flæsk.

sweetpotato2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BLW - EN UDSTYRSGUIDE