SKABS-APPETIZERS
Julie
Nogle gange er man så heldig at ens skabe (hhv. køle- og køkken-) gemmer på x antal råvarer, som sammen kan blive til noget ret labert uden den store planlægning eller indsats.
Det var lige præcis hvad jeg var ude for for ikke så lang tid siden, da jeg skulle have mine folkeskolepiger på besøg (de fik i øvrigt serveret disse til slut i måltidet). Skabsheldet kom der disse rare fiskehappere ud af.
Jeg brugte:
- Kerneknækbrød fra bageren. Du kan sagtens bage noget lækkert selv. Se her eller her.
- Røget laks
- Dild
- 1 del græsk yoghurt
- 1 del mayo
- Lidt fennikelfrø, salt og peber
- Lidt citronsaft
Sådan gør du:
- Knæk knækbrøddet i mindre stykker og fordel på et fad eller tallerken.
- Giv hver stykke brød et passede stykke fisk på.
- Rør en dressing af 50/50 mayo og yoghurt, kvas fennikelfrøene i håndfladen eller i morteren og rør dem, salt, peber, citronsaft og en håndfuld hakket dild i dressingen.
- Giv hver hapser en klat dressing og smid en pyntedild på toppen.
- Ét voila!
Da konceptet her jo netop går ud på at bruge, hvad der er i skabene, så tænk ud af boksen. Brug den krydderurt du nu har, måske har du en ret af noget andet fisk, lidt lækker skinke osv. osv.
Hvor ser det bare lækkert ud!
http://cillesunivers.dk/