2 X DIE GRüHNE - OG LIDT OM LIVET

(BØRNEVENLIGE) GØR-DET-SELV-IS

ispind04

ispind05

Der var liige et par dage eller to, hvor man tænkte, at NU kommer sommeren da! Vuggeren gav besked om, at ungerne skulle smøres ind i solcreme og have solhat med og jeg overvejede at ordne ben (ja, overvejede..) og den slags. Og så blev det småklamt igen. MEN det havde den positive sideeeffekt, at jeg fik fyldt lidt gør-det-selv-is i fryseren. Og nu kommer sommeren da vist nok, så hurra for “rettidig omhu by accident”. Kom sol, lad os spise is sammen!

Benny har tyvstartet mens det var kedeligt vejr og spist en af de lilla, som tilmed er en farve, han er meget optaget af for tiden, og det var en stor succes. Han har også fået den i flydende/ufrosset form og det røg også lige ned.

ispinde sunde børnevenlige

De er utroligt simple at lave og det er ikke de store indkøb, der skal til. Og så er de uden tilsat sukker, hvilket er ret fedt både for en selv, men måske særligt for små børn, der da slet ikke har brug for mængder af den slags.

Blåbær-is (4 små ispinde)
3/4 banan
3-4 store spiseskefulde græsk yoghurt (10%)
2-3 håndfulde blåbær. Jeg brugte Änglamarks fra frost, som er “rigtige blåbær”. De har godt med smag og farve 🙂
1 dadel (kan udelades)

Blend hele molevitten og hæld på isforme. Lad dem fryse en time og sæt så ispindene i.

Den brune var inspireret af denne klassiker, og da jeg så opdagede at jeg havde en lille rest peanutbutter med kakao, så tænkte jeg på Snickers og besluttede at det var en fin måde for peanutbutteren at ende sine dage. Det gav sådan et nøddecremet touch til isen, som var ret så lækkert. Er man ikke til peanutbutter, så udelad det bare. Og husk at isen kan trække mere kakao end du regner med!

Choko-peanut-is (4 små ispinde)
3/4 banan
3-4 store spiseskefulde græsk yoghurt (10%)
2 spiseskefulde kakao (jeg brugte Valrhonas, den er god og kan købes i Irma)
1 lille spiseske peanutbutter (kan udelades)

Blend hele molevitten og hæld på isforme. Lad dem fryse en time og sæt så ispindene i.

Ispindeformene jeg har brugt er købt på ebay og findes lige her. I dette tilfælde fyldte jeg kun formene 2/3 dele op og udskiftede de medfølgende plastikpinde med træpinde i stedet. Søstrene grene har både ispindeforme (lidt mindre end mine og så nydelige, at jeg måtte slå mig selv fast over fingrene for ikke at købe dem med hjem til samlingen) til sølle 15 kr. De har også adskillige varianter af træpinde til ingen penge.

4 kommentarer

 • Rose

  Hvor kan man købe de forme du bruger? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Der er link nederst i indlægget. Hvis du ikke har tålmodighed til at vente på at modtage dem med posten, vil jeg foreslå dem fra Søstrene Grene, som jeg også omtaler i indlægget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Åhhh Julie hvor er jeg glad for dette indlæg ❤️ Både ifht opskrifterne på is, men også info om hvor du har købt træpinde 🙂 Var noget desperat i går efter ugers leden efter træpinde og endte med at betale 90kr for pinde og en form i panduro… Jeg lavede den nemme klassiker, banan delt i to og på med pinden og så i fryseren – perfekt til Louie – og Olivia – og os voksne…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Haha, tak Stine. Jeg har også brugt en del tid på at lede efter træpinde. Men nu er det heldigvis blevet så almindeligt at vi kan købe dem i Søstrene Grene 😉 Banan på pind er også bare så nemt og godt!! Det vil jeg lige huske mig selv på, når jeg er ved at løbe tør. Har du prøvet det samme med vandmelon?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

2 X DIE GRüHNE - OG LIDT OM LIVET