LYNKONKURRENCE: 2 BILLETTER TIL NYSKUD JUNI PÅ FREDAG!

FIN FINERE FØDSELSDAGS-LAGKAGE

morslagkage
Pheww – det er godt nok lang tid siden at jeg har tjekket ind her på bloggen!! Men barselslivet blev i starten af juni afløst af min retur til det pulserende arbejdsliv, og kombinationen af arbejde og aftentid med babybanditten og kæresten har efterladt mig flad som en pandekage og særdeles computertræt.

Derfor er det heller ikke tid i køkkenet, der har været allermest af på det sidste, men så er det jo dejligt at blive inviteret i byen i ny og næ og få god mad. Det fik jeg fx i søndags, hvor vi fejrede min mors fødselsdag, og udover en virkelig dejlig grillfrokost, fik vi en ganske fantastisk og meget blogvenlig lagkage til dessert. Nu var det jo netop min mor og ikke mig, der havde lavet af kagen, så en helt præcis opskrift kan jeg ikke give. Jeg kan dog give lidt pejlemærker 🙂

  • Et sæt lagkagebunde – Irmas er fx gode
  • Masser af flødeskum
  • Friske hindbær
  • Hindbærsirup
  • Rutebiler
  • Makroner
  • Flormelis (og ekstra hindbærsirup) til glasur

 

Lagkagen består af to lag fyld lagt sammen med de tre lagkagebunde.

Det nederste lag fyld består af flødeskum rørt op med friske hindbær, knuste makroner og hindbærsirup. Siruppen havde min mor lavet selv, men orker man ikke det, så laver Rokkedyssegård i Kirke Værløse en meget hæderlig én, som også kan købes i de fleste MENY-butikker og vist nok også ved boden i Torvehallerne.

Det øverste lag består af flødeskum rørt op med rutebiler (der vist kan købes i de fleste supermarkeder).

Lagkagen toppes med en ordentlig omgang pink glasur rørt på flormelis og hindbærsirup (så den bliver flot og lyserød), der gerne skødesløst skal løbe ned over kagens sider. Som kronen på værket pyntes med friske hindbær.

Da vi kun var tre voksne og 1 lille barn til at indtage denne herlighed, havde min mor skåret lagkagebundene til, så kagen var mere mundret i størrelsen – jeg vil gætte på at kagen var ca. 18 cm i diameter. Det gjorde også at den blev lidt mere kompakt og foto-fin at sige på. Bare et lille tip til det mindre fødselsdagsselskab!

morslagkage2morslagkage3morslagkage4

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LYNKONKURRENCE: 2 BILLETTER TIL NYSKUD JUNI PÅ FREDAG!