(BØRNEVENLIGE) GØR-DET-SELV-IS

GRÆSKE TILSTANDE

minervafeta3

Sponsoreret indlæg

Ja, hvis man ikke vidste bedre, kunne de sidste par dage i København til forveksling minde om dejlige dage under den græske sol. Og når nu man er i gang med at drømme sig til ferie, mere solskin, tzaziki og feta, så kan man jo ligeså godt gå all-in.

Derfor var det også ret godt timet, at Minerva Foods, der bl.a. producerer den originale græske feta, for nylig spurgte om vi ville smagsprøve sådan en omgang vaskeægte feta. Jamen da, jow tak! Det ville vi gerne.

Men hvordan er det nu med det feta der. Feta er anerkendt af Den Europæiske Union som et traditionelt græsk produkt med beskyttet oprindelsesbetegnelse – den såkalte PDO ordning, som fx den italienske parmaskinke, der skal komme fra Parma og den franske champagne, der skal komme fra Champagne-distriktet – også er beskyttet af. For fetaens vedkommende betyder det, at vaskeægte feta skal være produceret og modnet i et bestemt område af Grækenland og Makedonien. Og så skal den desuden leve op til en række andre høje kvalitetskrav.

I anledning af det gode vejr og ankomsten af rigeligt med rare feta-smagsprøver stimlede Julie, jeg, vores veninde A, et par børn (i mit tilfælde en lettere umulig én af slagsen) og en mand sammen i vores gård i går til en vaskeægte feta-spækket, men til gengæld også dejlig nem sommermiddag. Nærmere bestemt blev det til en herlig omgang græsk salat og vores version af Saganaki (bagt feta) på den nye gasgrill, der er flyttet ind i vores liv.

Til salaten blandede vi:

  • Agurker, skrællet, udkernet og skåret i tern
  • Rødløg i tern
  • Romaine-salat i grove stykker
  • Peberfrugt i tynde ringe
  • Persilleolie (blanding af finhakket persille og god olivenolie
  • Minerva økologisk feta – smuldret i mindre bidder
  • Oliven
  • Olivenolie
  • Et kværn peber og et drys timian – fx fra ASA Spice

 

Hele herligheden blev let og elegant blandet ved bordet, og så var det bare om at smovse i godhederne.

minervafeta2 minervafeta4 minervafeta

Til den bagte feta brugte vi

 • Et helt stykke Minerva feta med krydderurter
 • Lidt rødløg
 • Lidt peberfrugt
 • Olivenolie
 • Dild til at toppe med

 

Feta, rødløg og peberfrugt drizzles med lidt olivenolie og det hele pakkes godt ind i et stykke sølvpapir, der får en tur på grillen i ca. 10 minutter. Ski..nemt altså! Og virkelig godt sammen med grillet kød eller godt brød.

minervafeta6 minervafeta5

Sidder du nu og er blevet bare en lille smule fetasulten og feriehungrende, så er der også en rigtig god nyhed til dig! På Minervas hjemmeside kan du nemlig akkurat nu deltage i konkurrencen om et gavekort på 10.000 kroner til en rejse for to personer til Grækenland.

Du deltager i konkurrencen lige her! 

Indlægget er sponsoreret, men opskrifter og holdninger er som altid helt vores egne 🙂

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

(BØRNEVENLIGE) GØR-DET-SELV-IS