GRÆSKE TILSTANDE

KARTOFFELSALAT MED AVOCADO OG SPIDSKÅL

kartoffelsalat01

Forleden havde jeg min svigerinde på besøg til aftensmad (vi bor i samme opgang nu, hvor hyggeligt er det ikke lige!). Den stod på “hvad har du og hvad har jeg i køleskabet” og heldigvis havde vi begge gode ting, der bl.a. mundede ud i denne fine kartoffelsalat, som jeg helt sikkert skal lave igen en anden gang.

Avocadoen viste sig nemlig at udgøre et rigtigt godt team med kartoflerne og dressingen – den agerede ligesom bindeled i mellem de to, hvilket gjorde kartoffelsalaten dejligt blød, rund og mild. Spidskålen tilføjede crunch midt i blødheden og dressingen gav de ellers smagsmilde råvarer et bette og tiltrængt spark.

Opskriften er ren sjusning, men det burde være til at gøre efter. Vi brugte en rest små danske, kogte kartofler, som lå og kiggede i køleskabet. Og selvom det vist er rimeligt klassisk at bruge tiloversblevne kartofler til en kartoffelsalat, så blev jeg alligevel lidt glad over at få brugt mine rester til noget der smagte så godt!

katoffelsalat avocado

Til 2(,5) personer
Et par håndfulde kogte kartofler. Gerne nogle små og faste nogle.
1,5-2 avocadoer
1/4 spidskål
Persille eller anden urt til smagfuld topping

Dressing:
Mayonnaise
Sennep (jeg brugte en estragonsennep, hvilket var rigtigt herligt, men en klassisk dijon er heller ikke skidt)
Creme fraiche (18 eller 38%)
Citronsaft og -skal
Urtesalt
Peber

Sådan gør du:

Kartoflerne pilles og skæres i mundrette bidder
Avocadoen skæres i samme størrelse
Spidskålen snittes fint
Dressingen røres sammen og vendes i salaten og der toppes med friske urter
Aaaand done!

4 kommentarer

 • Det er så hyggeligt med den slags social køleskabstømning. Det gjorde jeg meget, inden jeg fik børn, og sidder nu og spekulere over, om det ikke burde genoptages.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Det er nemlig så hyggeligt – og befordrende for køkkenkreativiteten 🙂 Nu er det jo nemt for mig, da min svigerinde bor 4 etager ovenover mig, men med lidt logisik kan det nok også klares over lidt større afstande 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det skal jeg da helt klart prøve at lave. Det ser alt for lækkert ud! 🙂

  http://cillesunivers.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Fedt, Cecilie. Det smagte også virkeligt dejligt! Og passer til det meste, vil jeg sige.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GRÆSKE TILSTANDE