KARTOFFELSALAT MED AVOCADO OG SPIDSKÅL

Forleden havde jeg min svigerinde på besøg til aftensmad (vi bor i samme opgang nu, hvor hyggeligt er det ikke lige!). Den stod på “hvad har du og hvad har jeg i køleskabet” og heldigvis havde vi begge gode ting, der bl.a. mundede ud i denne fine kartoffelsalat, som jeg helt sikkert skal lave igen en anden gang.
Avocadoen viste sig nemlig at udgøre et rigtigt godt team med kartoflerne og dressingen – den agerede ligesom bindeled i mellem de to, hvilket gjorde kartoffelsalaten dejligt blød, rund og mild. Spidskålen tilføjede crunch midt i blødheden og dressingen gav de ellers smagsmilde råvarer et bette og tiltrængt spark.
Opskriften er ren sjusning, men det burde være til at gøre efter. Vi brugte en rest små danske, kogte kartofler, som lå og kiggede i køleskabet. Og selvom det vist er rimeligt klassisk at bruge tiloversblevne kartofler til en kartoffelsalat, så blev jeg alligevel lidt glad over at få brugt mine rester til noget der smagte så godt!
Til 2(,5) personer
Et par håndfulde kogte kartofler. Gerne nogle små og faste nogle.
1,5-2 avocadoer
1/4 spidskål
Persille eller anden urt til smagfuld topping
Dressing:
Mayonnaise
Sennep (jeg brugte en estragonsennep, hvilket var rigtigt herligt, men en klassisk dijon er heller ikke skidt)
Creme fraiche (18 eller 38%)
Citronsaft og -skal
Urtesalt
Peber
Sådan gør du:
Kartoflerne pilles og skæres i mundrette bidder
Avocadoen skæres i samme størrelse
Spidskålen snittes fint
Dressingen røres sammen og vendes i salaten og der toppes med friske urter
Aaaand done!
Det er så hyggeligt med den slags social køleskabstømning. Det gjorde jeg meget, inden jeg fik børn, og sidder nu og spekulere over, om det ikke burde genoptages.