SOMMERDESSERTCREME

NOGET OM ET (HURTIGT) HAVEBRYLLUP

bryllup12bryllup8
Som jeg teasede med ganske hurtigt i mit sidste indlæg, er der sket lidt her på matriklen. Jeg er nemlig gået hen og blevet nogens kone! Hvilket jo passer gevaldig godt med, at jeg for ikke så længe siden blev nogens kæreste og for endnu kortere tid siden blev nogens mor. Jeg er stadig ved at vænne mig til den nye titel (egentlig både som nogens mor og kone:)), for det er jo to fine titler, det kræver sin dame, at leve op til!

Ligesom det gik lidt hurtigt med at få et barn her i familien, så blev brylluppet også planlagt ret så hurtigt. Jeg tror vi brugte cirkus 3 måneder på planlægningen – der hurtigt ikke havde ret mange dogmer andet end, at jeg VILLE have kulørte lamper til mit bryllup – og det kunne Silvan nemt klare.

Først gik vi egentlig og pønsede på at holde festen ude i vores nye lille faldefærdige kolonihave, men da den netop er gevaldigt faldefærdig, rykkede vi planen ind i vores store gård her på Frederiksberg, der takket være vores ca. 70 dejlige gæster, en del pavilloner, flagranker, vejkantsblomster og førnævnte kulørte lamper dannede en gevaldigt hyggelig ramme om lige præcis den fest, vi allermest ønskede os.

Så hvis der er andre derude, der går og pønser på et bryllup, men ikke har lyst til at spendere hverken en formue i tid eller monetos på sådan et af slagsen, så kommer her vores slagplan for mad, drikke og festligheder 🙂

Invitationerne røg ud per e-mail så vi slap for at støtte PostDanmark med en mindre formue – og lavet som pdf efter denne smarte skabelon. Der er både den grønne standard, vi brugte – og så en del andre alternativer, man giver en lille skilling for. Vi brugte både skabelonen til invitationen og detaljerne – og genbrugte invitationen til at lave fine drinks-kort.

invitation-til-bryllup2 bryllup26

Vi blev gift på Frederiksberg Rådhus kl. 11.00 og ville gerne fortsætte festlighederne umiddelbart derefter, så efter et glas bobler og min mors fantastiske hjemmelavede Sarah Bernhardt kager på Frederiksberg rådhusplads, gik vi hjem til gården til frokost.

bryllup20 bryllup21bryllup15

Selve frokosten blev hjemmelavede hotdogs i superligaklassen (hvis vi altså selv skal sige det). Vi havde købt lækre slagterpølser fra Kødbilen ved Torvehallerne til særdeles rimelige penge og fik lavet hotdogbrød hos Det Daglige Brød i Rødovre til ligeledes meget rimelige penge. Og så havde vi ellers tømt de nærliggende supermarkeder for ketchup og sennep. Vi biksede selv en persilleolie sammen og syltede en ordentlig omgang rødløg og agurker, der stadig hjemsøger os! Nemlig.com, hvor vi havde bestilt meget af maden igennem, havde nemlig glemt at slette en af mine første ordre, som jeg sidenhen havde rettet, så vi fik dobbelt op af rødløg og agurker – hvilket betød at vi stod med ca. 60 agurker og 16 net rødløg – og det er meget mere end riiigeligt kan jeg hilse og sige 😉

Sodavand havde vi droppet til fordel for at sætte vores egen og Julies SodaStream maskiner i brug, og så kunne man selv toppe op med øko rabarbersaft eller lemonade fra Rynkeby, hvis man var til det.


Som “bryllupskage” havde vi bestilt 20 liter is fra Social Foods på Gl. Kongevej i varianterne vanilje, chokolade og rosesorbet. Især chokoladeisen var helt fænomenal (og vi er glade for, at der stadig er lidt tilbage i fryseren – WIN!) Toppingen bestod af Spangsberg flødeboller og en masse dejlig “krymmel”, jeg har fået som bloggave fra Callebaut for et par måneder siden. Holder man et sommerbryllup, er det virkelig anbefalelsessværdigt med is på denne måde – og vi endte vist med at give ca. 30 kroner per gæst – så det er også en del billigere end at få lavet end bryllupskage. Særligt blandt de deltagende børn gik “isboden” rent ind!

bryllup22 bryllup18 bryllup17 bryllup23 bryllup25


Efter isen, en del grådfremkaldende taler, lidt sommerstøvregn og begyndende fuldskab, hentede vores søde serveringsdamer et ordentlig læs portionsanrettede bygotto med ærter og ærteskud fra GRØD på Jægersborggade, der mættede gevaldigt og lunede godt på den grå sommeraften (og ja – det er den fra Roskilde, som både Julie og jeg har himlet op om og prist en del gange allerede;)).


bryllup5

Aftenen blev skålet hjem i lakridspiber, chips, Aperol Spritz og Gin & Tonics indtil midnat, hvor naboerne begyndte at klage og vi begyndte at blive trætte 🙂

bryllup6bryllup19

PS – er det ikke bare en pæn blogmakker – og generelt bare pæne voksne venner, jeg holder mig. De pynter simpelthen på ethvert selskab 😀

16 kommentarer

 • Mia Andersen

  Åhh, præcis som et rigtigt bryllup skal være 🙂 Var også så heldig, at jeg sidste sommer blev nogens kone og havde en dag hen i retningen af din 🙂 Tillykke med det !

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Tak Mia – det er altså en fin ting sådan at blive nogens kone 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Hvor lyder det bare som et helt igennem fantastisk hyggeligt bryllup!! Skal selv holde bryllup i slut august, og jeg synes natmads ideen fra grød er ganske god! Vil du sige hvad i gav per pers for dette og om det var tilfredsstillende? Hilsen fra Line;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Line – det vil jeg sagtens 🙂 Vi gav 45 kroner per person (mod ca. 55, hvis de skulle have leveret grøden til os) – og det synes jeg var en meget rimeligt pris ifht at det var gode mættende portioner 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • STORT tillykke med brylluppet! Det er jo den bedste form for fester, man kan holde ♥

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camille

  Lyder som et dejligt bryllup – stort tillykke!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg er virkelig virkelig virkelig ikke til “almindelige” bryllupper – så det her lyder da intet mindre end helt fantastisk! Fedt!! Vi blev gift i spisestuen – gæsterne var de allernærmeste og en af vores venner viede os. Perfekt! 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort tillykke med brylluppet, det er virkelig spændende at hører om jeres ‘have’ bryllup! Det ser virkelig også super hyggeligt ud, og lever mig nærmest ind i det, hihi!

  Knus
  http://www.kaathrinejohansen.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Tak Kathrine – det var virkelig også en hyggelig og rar dag 😄

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hjerteligt tillykke med brylluppet. Det lyder som en utrolig hyggelig fest. Vores blev også planlagt hurtigt, på 6 uger og holdt samtidig med barnedåb. Bryllupper er bare noget af det bedste.

  Kh.
  Anne-Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stort tillykke med det Emilie! 🙂

  Det lyder godt nok som en dejlig dag og en rigtig fin måde at holde bryllup på. Især isboden er da en super god idé – og så selvfølgelig G&T med den fine vejledning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • RikkePrikke

  Stort tillykke med bryllupsdagen. Hvor lyder det som den skønneste fest!
  Jeg står og skal holde havefest i september i telt og vil meget gerne høre hvor flagranker og kulørte lamper er fra ?
  Lavede folk selv deres drinks eller havde i folk til det?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Hej Rikke – flagrankerne var fra Tiger og de kulørte lamper fra Silvan (mærket Sirius). Gæsterne lavede selv deres drinks. Det hjalp gevaldigt, at vi holdte os til to slags drinks, så der ikke var så meget at rode rundt med 🙂 Rigtig go’ fest!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SOMMERDESSERTCREME