EN BANAN-HOTDOG MED DET HELE!

#40TIMERIBERLIN

40timerberlin09

Berlin guide madguide restaurantguide

40timerberlin07

Som jeg teasede om her, brugte Emilie og jeg 40 timer af vores sommerferie i Berlin på lynvisit sammen med vores best pal A. De 40 timer var et forsøg på at få så meget tid i Berlin som muligt med blot en enkelt overnatning – på den måde blev det realistisk og rart for Emilie og jeg – og vores poder.

Det var svært lige at vide på forhånd om halvandet døgn ville føles som alt for kort tid eller hur, men når det kun tager en time at flyve, så virkede det faktisk helt i orden. Tip hermed videregivet til alle der gerne vil lidt væk, men ikke har så meget tid at gøre godt med. Vi fløj afsted en mandag morgen kl. 7 – og blev enige om, at næste gang så tager vi et fly kl. 8 (tidligst), hvis man lige skal nå ud i lufthavnen osv, så skal man altså lige rigeligt tidligt op.

40timerberlin02

Melbourne Canteen
EDIT 2017: Melbourne Canteen er desværre lukket nu, men som en hyldest til vores højtelskede morgenstamsted, så lader vi ord og billeder stå.
Turens erklærede formål var at spise og shoppe og hænge ud med hinanden. Således var første måltid allerede planlagt og vi tog derfor mere eller mindre direkte til “vores sted”, den australske “diner” Melbourne Canteen. Stedet har vi skrevet om adskillige gange, bl.a. her og her, og også denne gang kastede vi os ud i favoritterne og delte på livet løs. De kan altså et eller andet magisk med deres avocado on toast!

Melbourne Canteen, Pannierstraße 57

 

40timerberlin03

District Mot
Vi blev sultne op ad dagen og besluttede os for at gå efter et “gult sted”, Emilie havde luret på sidst hun var i byen med hendes mand (blev lige nødt til at skrive det, fordi jeg ikke helt har vænnet mig til det efter det her skete :-)). Det gule sted viste sig at være District Mot, som vi havde læst om hos bl.a. hende her. Det endte dog med at være en noget blandet fornøjelse. Vi bestilte friske forårsruller, nogle sticky, marinerede drumsticks og forårsruller med nudler og krydderurter. Sidstnævnte var dog forv

andlet til nogle kyllingespyd da de ankom til bordet, og tjenerne insisterede på, at det var det vi havde bestilt. Vi insisterede på det modsatte og de blev vist en kende trætte af os, men gav til sidst efter og kom med nogle forårsruller. Allerede her var den gode stemning en anelse ødelagt, da tjenerne vist havde været fraværende under “tal bare nogenlunde pænt til kunderne”-kurset. Dog valgte de lige at toppe oplevelsen op med en yderst pinlig seance, da vi skulle betale regningen, hvor tjeneren to gange læste højrøstet op fra regningen, at “tips is not included”, hvorefter han blev stående og nidstirrede os, indtil vi havde lagt nogle drikkepenge til ham. Yikes en pinlig affære! Maden var dog udmærket, men vi kommer næppe igen efter den oplevelse.

District Mot, Rosenthaler Str. 62

 

40timerberlin04

The Barn
Et fint kaffested, der tilmed brillerede ved at have hjemmelavede kanelgifler som en del af kageudvalget. Nogle gange er sådan en lille fætter egentlig alt hvad man har brug for.

The Barn, Auguststraße 58

 

40timerberlin05

Transit
Aftenens kulinariske oplevelse stod Transit for. Da vi ankom var der en lidt uoverskuelig kø, meen det viste sig, at der var ret god fart på udskiftningen og der gik ikke mere end 10-15 minutter før vi havde et bord i sigte. Konceptet var helt perfekt for os tre deledamer: Der var et utal af små retter, alle til 3€, som vi bestilte et ton af og delte. A og E drak en øl til, mens jeg kastede mig over en mango milkshake.

Vi havde egentlig planer om at drikke os en Aperol Spritz (efter vi havde droppet at skulle ud og clubbe), men pludselig stod vi trætte og mætte foran vores hotel og så virkede vores senge og en plade chokolade altså som den bedste vej frem.

Transit, Rosenthaler Str. 68

 

40timerberlin06

Chipps
På insta havde jeg spottet, at hende her havde besøgt Chipps for nyligt og da Melbourne Canteen alligevel lå lige lovligt langt væk, besluttede vi at det måtte være et godt bud. Turen derhen førte os igennem, hvad Emilie til sin egen morskab først havde tænkt som det keeedelige område (aka uden shopping), men som egentlig var rigtigt fint at få med, nemlig museumsinsel og en masse storslået byggeri rundtom. Chipps var hyggeligt og udmærket. Særligt de scrambled eggs var gode. Dog var der et kiks i serveringerne hvor vi fik Eggs Benedict i stedet for Florentine, men vi opdagede det dog først, da vi havde spist, så det gik jo nok. Avocadomadderne var dog en skuffelse. Avocadoen var bare ikke af den kvalitet den skulle være, og så er sådan en mad altså ikke meget værd. Det er ikke et sted man skal rejse gennem byen for at spise på, men bor du i nærheden kan det godt bruges 🙂

Chipps, Jägerstraße 35

 

40timerberlin08

Kaffee Mitte
Som sagt blev der shoppet igennem og det foregik primært i Mitte. Her genfandt vi et sted, jeg parkerede mit gravide korpus sidst vi var i byen sammen, og besluttede os for at erstatte frokosten med kaffe og kage, da planen var at spise tidlig aftensmad før turen gik til lufthavnen. Stedet ligger supercentralt og kunne derfor godt være en gastronomisk katastrofe (bliver altid nervøs over sådan nogle steder, der ligger lidt for godt. De kan i princippet servere hvad som helst og stadig have en god strøm af kunder hver dag ene og alene pga placeringen), men kaffen var udmærket og kagerne var faktisk ret gode. Som dedikerede delere valgte vi selvfølgelig at købe to stykker kage til tre mennesker. Hvorfor gøre det simpelt og købe et stykke til hver, når man nu synes at et helt stykke er lige vel meget og man stadig gerne vil smage lidt forskelligt 🙂 Både hindbærkagen og chocolate cheesecake gled ned med stor fornøjelse.

Kaffee Mitte, Weinmeisterstraße 9A

 

40timerberlin10Mädchenitaliener
Vores sidste måltid var omgærdet af lidt ubeslutsomhed. Egentlig havde vi planer om at nå at spise burgere her, men burgerlysten var lidt klein. Gårsdagens asiatiske fokus udelukkede denne herre, og så var det at vi endte på Mädchenitaliener, som jeg har spist tapas på en gang for 100 år og en madpakke siden. Efter lidt forvirring om hvad vi egentlig kunne bestille (vi havde alle tre forelsket os i noget, der åbenbart var et frokosttilbud) og lidt biks med likviderne (de tager ikke visa) lykkedes det os at få nogle ret så dejlige pastaretter serveret. Og en stor fadøl ikke mindst. E og As pastaret var lige e my bedre end min men fælles for dem begge var at de var veltillavede, fint smagsafstemt og en god størrelse, så får du pastacravings i Berlin, eller bliver du træt af at vente hos Monsieur Vuong, der ligger skråt over for, kan du med fordel besøge dette sted!

Mädchenitaliener, Alte Schönhauser Str. 12

Morgenen efter vi kom hjem mindede FB mig om, at det var præcis to år siden, at jeg sad højgravid med Benny i maven hos Melbourne Canteen sammen med netop Emilie og Anna. Vi har nu aftalt at det må være en tradition at tage til Berlin (minimum) hver andet år, så hvis du har gode spisesteder at dele med os til næste tur, så smid dem endelig i kommentarfeltet!!

3 kommentarer

 • Lækker, lækker mad! Hold nu op hvor ser det hele bare så mums ud 🙂

  http://www.malenechristine.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille Juul

  Det her indlæg det kommer så handy in. Tak for det, jeg har faktisk ledt efter noget ordentligt blog fra Berlin, hvor det ikke er enten hipster eller gourmet – men bare god reel mad og ikke med 3 måneder i forvejen bordbestilling. Så rigtig mange tak for det. Kh Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Pernille. Fedt du kan bruge det. Hvis du mangler mere inspiration, så gå op i kategorier, det store udland og vælg så Berlin. Så kan du scrolle dig igennem alskens gode sager fra Berlinos, der opfylder dine ønsker 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN BANAN-HOTDOG MED DET HELE!