#40TIMERIBERLIN

AFTENSMAD TIL SMÅ (OG STORE) MAVER


aftensmad4
Det er godt nok laaang tid siden, at jeg har kigget forbi med noget, der mindede om et hjemmelavet måltid, men NU skal det være. Feriestemningen er nemlig ved at være forbi og hverdagen så småt ved at indfinde sig.

Og jeg har lavet aftensmad. Yay! Og så var det endda sådan rimelig sundt (+ ganske lidt kød). Og meget stop spild af mad agtigt. Og så var det tilmed ganske børnevenligt. Og sagde jeg, at det også var lidt comfort food agtigt. Nedenstående rakte fint til to voksne og et lille barn (med stor appetit).

aftensmad2

Svensk pølseret

 • 3 kyllinge wienerpølser fra Hanegal
 • 6-8 nye kartofler
 • 1 løg
 • 6 san marzano tomater (eller lignende cocktailstørrelse tomater)
 • 2 spsk tomatpuré
 • 1 spsk ketchup
 • 2 dl vand
 • Et skvæt mælk, en spiseske creme cheese eller lignende (kan udelades)
 • Salt, peber, evt tørret oregano eller andre kryderurter
 • Hakket purløg

 

Til den svenske pølseret startede jeg med at skære de nye kartofler i grove tern og koge dem “al dente”. Mens de kogte, hakkede jeg løget, skar tomaterne ud i tern og skar pølserne i stykker af ca 2 cm. Løg og pølser blev svitset på panden i lidt olivenolie, til løgene blev bløde og pølserne fik lidt stegeskorpe. Herefter var det i med tomaterne og det hele blev krydret med salt og peber und so weiter. Da kartoflerne var kogt færdig fik de en tur med på panden og hele herligheden overdænget med tomatpuré, ketchup, vand og lidt mælk (eller hvad du nu vælger at bruge). Der blev rørt godt – og simret et par minutter. Som det grønne touch på toppen kom et fint drys purløg.

aftensmad3

Ovnbagte gulerødder

 • Ca. 6 gulerødder, renset og skåret i kvarte på langs
 • Mariager Sydesalt’s tomatsalt (eller blot flagesalt og hvad du har af herbes de provence kategorien) + friskkværnet peber
 • Lidt olie og en klump smør

 

Et sikkert hit på grøntsagsfronten, der får selv mig til at glemme, at det er sundt er smør-ovnbagte gulerødder. De bliver simpelthen så gode og smovsede og karamelliserede, at man ikke skulle tro, det var en banal gulerod, man spiste. Nye gulerødder er klart de bedste til sagen. De skylles, skrubbes, skæres på langs og vendes i et ildfast fad med lidt smør, olivenolie og krydderier, og bages så i ca. 25 minutter ved 200 grader, eller til de begynder at karamellisere og brænde lidt på i bunden af fadet.

 

aftensmad

Pandestegt spidskål

 • Et halvt spidskål
 • Smør

 

En ny stærk konkurrent til gulerødderne, der om muligt er endnu lettere at lave, er sådan en omgang stegt spidskål her. Det var vist Julie og co., der tippede mig om, at det var en god måde at få brugt både spidskål og hvidkål, hvis man var ved at brænde inde. Og det kan jeg lige love for at det er. Du tager simpelthen bare dit spidskål, renser det – skær det i kvarte og steger det i smør ved medium varme på en pande til det begynder at brune (mit fik vist liiiige en gang for længe her) og blive lidt glasklart i det. Ingen krydderier er nødvendige. Kålens smag trænger meget fint frem af smørret og “grilleriet”!

aftensmad5

Haps! En superherlig sommermiddag af, hvad skabe og skuffer gemte.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

#40TIMERIBERLIN