NOGET OM ET (HURTIGT) HAVEBRYLLUP

REALTIME PANDEKAGER

pandekager03pandekager

Oookay, jeg havde da egentlig haft store planer om, at min sommerferie fra arbejdet også skulle være ensbetydende med et overflødighedshorn af inspirerende indlæg fra min hånd her på bloggen. I stedet har ferien so far (vel inde i tredje og sidste uge) været et overflødighedshorn af lige dele sygdom, urovækkende søløvehoste (fra dag to til nu!) OG virkeligt dejligt samvær med gode mennesker! Følger I med på instagram (@djuliwood og @emiliehj og @ganeoggaffel) har I måske også set hashtagget #40timeriberlin, som var netop hvad Emilie og jeg havde sammen med vores gode veninde A. Det var helt perfekt og mon ikke der kommer et indlæg om netop disse 40 timer inden længe.

MEN nu skal det handle om noget så simpelt og godt som pandekager. Spist så sent som her til aften. Lige pt. befinder Benny og jeg os nemlig i mine forældres sommerhus, hvor Clausen også har været med på ferie nogle dage. Hans sidste dag i dag resulterede i feriestemning-galore med en vældigt forsinket middagslur for Benny på stranden under en hættetrøje, gammeldaws med flødeskum og syltetøj, fiskefrikadellefrokost kl. halv fem – og så blev det altså pandekager til aftensmad! Yikes. Jeg vil altså lige skyde en tilføjelse ind om at det på ingen måde ligner et normalt sukkerindtag for mindstemanden i forsamlingen, men det er faktisk (og heldigvis) begrænset hvad han formår at indtage af de søde sager. Selvom han nu begyndte at insistere på at HAN holdt vores fælles is, så glemte han faktisk i lange perioder at spise af den. Til sidst gik han rundt med en halv vaffel, som var tom, og antastede random mennesker på havnen med et “a spise IS” 🙂

Anyhoodles, så blev disse pandekager til efter min moders gode gamle madbibel God mad let at lave, som altid står her i sommerhuset. Opskriften kan dog saaagtens klare noget mere kardemomme. Vi puttede ekstra i, og det var stadig for lidt.

Du skal bruge:

 • Ca. 4 dl mælk (her kan det anbefales at en del af mælken udgøres af kærnemælk)
 • 3,5 dl mel
 • 1 tsk sukker
 • 1/2 tsk salt
 • 1/2 tsk kardemomme (brug mere, og gerne friskstødt kardemomme, det er altså lækkert)
 • 1/2 tsk reven citronskal
 • 3 æg
 • 3 spsk øl eller vand

 

Sådan gør du:

Bland alle sagerne sammen og lad dejen hvile i 30 minutter i køleskabet. Steg pandekagerne ved middelvarme i smør. Smid de bagte pandekager på en varmefast tallerken i en lun ovn med sølvpapir over. Dette er altså vigtigt! Det tillader nemlig pandekagerne at forblive varme og ikke mindst bløde indtil de skal spises.

Lad pandekagerne ligge på tallerkenen og sæt sølvpapiret godt ned om tallerkenen, hver gang du har taget en ny pandekage. Så holder de sig friske.

Jeg spiste mine med citronsaft og sukker. Det er efter min overbevisning den ubestridt bedste kombi til pandekager!!
pandekager02pandekager04

Dette er hverken de mest avancerede eller originale pandekager du nogensinde har smagt, men de virker! Og smager dejligt! Måske udsigten også havde lidt at gøre med nydelsen 🙂

 

2 kommentarer

 • Sacha/jordforbindelsen

  Mmm.. pandekager.
  Har aldrig fået dem med sukker og citron før.

  Så synes jeg det er ærgerligt at forældre skal forsvare hvad de serverer for deres børn og hvad de ikke serverer.
  Tror Benny for et langt bedre forhold til mad, end de forældre der opstiller 117 forbud.

  Hilsen en der “kun” er moster, men som har oplevet forargede blikke i selskab med min søster og nevø.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ahr Sasha. Du har helt ret! Jeg tror jeg følte trang til at komme med en disclaimer fordi jeg faktisk selv følte at det var for meget snaller på en dag. Men jeg ved jo godt med mig selv at i det store billedet er alt fint. Jeg synes det er en fin balance mellem at holde igen med alt stadset (særligt når de er så små og slet ikke er bevidste om hvad de kan “gå glip af”, så kan det for mig virke fjollet at “opfordre” dem til at spise slik og stads, når de har lige så meget optur over optøede majs fra fryseren”) og samtidig vil jeg for Guds skyld ikke påføre mit barn et sliktraume eller forbinde skyld og skam med mad. Mad er sjovt, dejligt og spændende. Pyh kunne skrive en bog om mad og børn. Men den ville nok være en anelse ufokuseret! 🙂 Og skynd dig så at få smagt citron-sukker-pandekage-kombien. Den er HIMMELSK hvis du spørger mig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NOGET OM ET (HURTIGT) HAVEBRYLLUP