PÆNE PAKKENELLIKER

SUNDE SØDE SNACKS

sundesnacks4
I anledning af mit barns allerførste fødselsdag for et par uger siden skulle vi hitte på noget semisundt, men stadig festligt at medbringe til den nye vuggestue-hverdag. Efter en hurtig og lettere panikagtig gennemrodning af køkkenskabene (og en tur til Netto) landede vi på at lave en omgang sunde havegrynskugler og bananis. Så var der da lidt for enhver smag (og samtidig krævede det ikke det vilde af os, at bikse sammen).

SUNDE HAVREGRYNSKUGLER

Der florerer mange gode opskrifter på nettet på sunde havregrynskugler. Vi fulgte nogenlunde denne opskrift:

  • 100 g tørrede dadler uden sten
  • 50 g svesker
  • 70 g mandler (vi brugte nogle lækre afskallede Marconamandler, der var på tilbud i Irma, men mindre kan også gøre det)
  • 40 g Urtekram kokosmel + ekstra til at rulle i
  • 40 g havregryn
  • en spiseske usødet kakao
  • saften fra 1/2 appelsin

 

Start med at blend mandler til mandelmel. Giv herefter dine svesker og dadler en tur i blender, food processor eller hvad du nu har. Bland herefter begge dele med kokosmel, havregryn, kakao og appelsinsaft og bered dig ellers på fedtede fingre, for nu skal massen røres sammen! Det skulle nu gerne gå rimelig nemt – og herfra er det bare om at dele massen i små kugler (der er til ca. 25 små kugler) og rulle dem i ekstra kokosmel.

sundesnacks

BANANIS

  • 4 rimelig modne bananer
  • 200 gram god mælkechokolade, fx fra Valrhona eller lign.
  • Kokosmel og “dessertkrymmel”

 

Egentlig er bananis virkelig hurtigt og let at lave, da bananerne ikke behøves at fryse mere end et par timer, men da vi skulle have isene klar til den følgende dag, delte jeg processen op i to. Først blev bananerne skrællet, skåret i mindre stykker (ca 3 stykker af en banan), sat på en ispind og så smidt i fryseren i en tætsluttende plastbeholder.

Morgenen efter smeltede jeg chokoladen og vendte bananerne heri. Du skal være hurtig for det går lynhurtigt med at afkøle chokoladen når nu bananerne er frosne. Lige efter turen i chokoladen blev de drysset med krymmel og kokos og så var det ned i plastikbeholderen igen. Bum. Hurtigt og nemt. Da isene i vores tilfælde skulle holde til eftermiddagshyggen i vuggeren, kom de fryseren igen. Ellers er det sådan set bare at spise herlighederne med det samme:)

sundesnacks3sundesnacks2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PÆNE PAKKENELLIKER