SUNDE OG FESTLIGE TREATS

EFTERÅRSWOK

eftera%cc%8arswok02

For tiden står der to kasser uden foran min dør mandag morgen. En med grønt og en med kød og fisk. Jeg er nemlig begyndt at abonnere på Aarstidernes lowcarbkasse. En måltidskasse uden kulhydrater. Det er egentlig ikke fordi jeg ikke spiser kulhydrater, men det supplerer jeg bare selv op med, når jeg synes. Det smarte er nemlig at kassen bare indeholder en helvedes masse grønt og kød – og at man så enten kan vælge at følge opskrifterne. Eller man kan vælge at anskue det som, at der er nogen, der har købt virkeligt lækkert og sundt ind for én – og så kan man lave lige hvad man har lyst til ud af det og spæde til med ting fra tørvarelageret i køkkenet. Jeg gør ofte det sidste, men følger også en del af opskrifterne. Det afhænger også af hvor mange der spiser middag her.

Jeg får kassen med mad til 2 personer i 3 dage. Da min husstand nu kun består af én voksen (mig selv, sagde hunden) og et barn, kan jeg som regel nemt få råvarerne til at strække sig til alle hverdage. Ofte spiser Clausen, en veninde eller en eller flere bedster med – og så tilpasser vi bare efter det. Synes virkelig selv at det fungerer. Nogle uger fryser jeg så noget kød/fisk ned, som jeg kan se, vi ikke når at spise – og så afbestiller jeg en kasse en gang i mellem og “spiser op”. Derudover laver jeg nogle gange med vilje større portioner af en ret og fryser resten ned, så der er til de pressede eller dovne dage.

efterårswok

Nåh men nok om min nye husstandslogistik. Nu til retten her. Den er netop en blanding af en opskrift fra Aarstiderne og egen fantasi og køkkenlager. Shitakesvampene faldt jeg over i Irma den anden dag, og kunne ikke modstå fristelsen. Shit de smager altså godt.

Til 3-4 portioner skal du bruge: 

 • 400 g oksekød i strimler
 • 1/2 – 1 helt løg
 • Evt 1-2 hvidløg
 • 5-7 store stængler palmekål (kan selvfølgelig erstattes af andet kål)
 • 3 gulerødder
 • 1 bakke shitakesvampe (kan selvfølgelig erstattes af andre svampe)
 • En god oksebouillon
 • Soya
 • Teriakisauce
 • Ingefær
 • Ris
 • Evt. maizena til jævning

 

Sådan gør du: 

 • Start med at halvere løget og skære det i lange skiver
 • Skyld gulerødderne og skær dem i mindre skiver, skær svampene over på langs
 • Rib palmekålen, skyl den grundigt og skær den i strimler på tværs
 • Lad løget klare i fedtstof på panden (jeg brugte smagsneutral kokosolie til at stege i)
 • Sæt risene over og følg anvisningen på pakken.
 • Skru godt op for varmen og kom kødet på panden. Det skal have 3-4 minutter og må ikke få for længe, så det bliver sejt.
 • Tag løg og kød af panden og kom svampe og gulerødder på. Spæd op med nyt fedtstof og steg ved middel til høj varme. Vend ofte. Kom palmekålen på og lad den falde lidt sammen.
 • Tilsæt vand, bouillon, soya og teriakisauce og smag løbende til. Brug også gerne en gavmild omgang peber fra kværn her.
 • Jeg jævnede min sauce, da jeg godt kan lide at saucen har lidt fylde og kan hænge fast på risene og ikke bare “løber igennem dem” og ned på tallerkenen: Kom 1 teske med top maizena i et lille glas eller en skål, spæd op med vand og rør godt. Ryk fyldet lidt til side i gryden, så du har et område kun med sauce. Hæld din maizenablanding ned i saucen og gør godt. Rør til sidst saucen ud i hele gryden.
 • Tjek om særligt gulerødderne er ved at være som de skal være (mine skulle være ret bløde, så Benny også havde mulighed for at spise dem – havde han ikke spist med, ville jeg have valgt at beholde noget sprødhed). Hæld kød og løg tilbage i gryden og vend det hele godt rundt. Evt. kødsaft hældes selvfølgelig også i. Smag til en sidste gang og riv her også frisk ingefær ud over retten.
 • Server med ris – og velbekomme!

 

Benny og jeg spiste det således dag 1. Anden dag varmede jeg resten af sauce og kød op, spædede til med et kvart spidskål i grove stykker og vendte til sidst resten af risene fra dagen før i. Perfekt og nem løsning.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SUNDE OG FESTLIGE TREATS