EFTERÅRSWOK

SLAGTER-NEMT

slagternemt2
Vi bor helt vildt tæt på en helt vildt god slagter. Det har dog taget mig et styks moderskab og et styks barsel før jeg rigtig har brugt det faktum til noget. Men barselslivet fik mine øjne op for, at en slagter udover naturligvis at byde på kød, også ret ofte (de gode af dem i al fald), kan byde på smutveje til god aftensmad. Gode færdigstegte frikadeller på frost, gryderetter, salater, dagens ret osv. Af en eller anden årsag, har de omkringliggende takeaway bikse, Torvehallerne og dets lige bare stjålet min opmærksomhed i stedet.

Her i løbet af den sidste måneds tid, hvor livet som arbejdende småbørnsforældre for alvor har kicket ind, har vi dog i høj grad benyttet os af gode Slagter Friis på Falkoner Allé, der er min “naboslagter”.

Den ene anledning var aftensmaden til Ellas 1 års fødselsdag på en helt almindelig tirsdag, der gerne måtte være ordentlig, men ikke måtte tage tid. Her kunne Hr Friis hjælpe med gode fiskefrikadeller (jep – det kan han også klare) og en virkelig god spidskålssalat – og så toppede vi selv op med lidt godt surdejsbrød for resten af pengene.

Den anden anledning var en fredag, der gerne måtte være lidt mere festlig end normalt – og så blev der købt en almindelig delle til barnet, bøffer til forældrene, hjemmerørt bernaise fra frost og en variant af førnævnte spidskålssalat, og så skulle vi ikke gøre meget andet selv end smide nogen rodfrugter i ovnen, stege bøffer og varme saucen.

slagternemt

Måske vi bare er heldige, men jeg synes altså at man kan smage, at der er håndværk og håndelag bag, og det kan jeg faktisk godt savne på selv de dyrere takeaway-løsning som fx Cofoco’s Marche. Og nej, det er jo ikke billigt, men når hverdagen engang imellem skal upgrades, så synes jeg det er pengene værd (om ikke andet er antallet af restaurantbesøg dalet drastisk med familielivets ankomst, så der burde være plus på fælleskontoen til lidt festligere mad på hjemmefronten).

Skulle man ikke bo klods op og ned af en god slagter, så vil jeg også benytte lejligheden til at slå et slag for Nemlig.com’s frostvarer fra Slagter Lund, hvis man er børnefamilie i tidsnød ligesom os. Samme gode slagterkvalitet, og en nem smutvej til aftensmad, der ikke kræver så meget arbejde andet end opvarmning og en omgang tilbehør.

Og for en god ordens skyld skal det nævnes, at jeg på ingen måde har fået noget som helst for at rose hverken Hr Friis eller Hr. Nemlig – jeg synes virkelig bare, at det er to opturskoncepter 😀

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EFTERÅRSWOK