KYLLINGESUPPE OG NUDELSALAT PLUS KONKURRENCE

AMERIKANSK TÆRTEKÆRLIGHED

americanpie03

american pieI går lykkedes det mig endelig at klemme min højt savnede – og barslende – kollega ind i et ellers ret presset bringe-arbejde-hente-skema. På trods af massiv og virkeligt dejlig hjælp fra søde bedsteforældre, synes jeg dælme det er svært at få tingene til at gå op i en højere enhed, hvor man både når at arbejde de famøse 37 timer OG får set sit barn i sammenlagt mere end 3 vågne timer på en dag. Pyh, jeg bliver helt trist af at skrive det ned, så det dvæler jeg altså ikke for meget ved i denne omgang.

Anledningen til indlægget her er nemlig alt andet end trist. Det er faktisk ret så herligt. Min søde kollega og jeg skrev lidt frem og tilbage om hvor vi skulle mødes. Coffee Room i Silkegade, Café Lillebror på Jarmers plads (som lukker ned lige om lidt, for at gå all in på fine dining) og Kafbar 9 i Strædet var oppe at vende. De blev dog alle forbigået i denne omgang, da mit insta-feed viste en ret så laber kage fra den forholdsvist nyåbnede “The American Pie Company” i Skindergade (den ligger på hjørnet af Klosterstræde, i Sing Tehus’ gamle lokaler), som gjorde udslaget ift. beslutningen om, hvor vi skulle sætte hinanden stævne.

Vi mødtes 16.15 på en helt almindelig onsdag og scorede lige netop de to sidste pladser i det ene vindue. Der var godt fyldt op og god udskiftning på bordene, hvilket jo som oftest er et godt tegn. Stedet disker op med en række forskellige pies, både fra det salte og (hovedsageligt) det søde køkken. Du kan også få en hand pie, som er en lille håndholdt tærte, du kan snuppe med på farten. Godt tænkt!

americanpie02

Hvis du sidder og undrer dig over den sammenklemte opstilling af tærte og kaffe, kan jeg afsløre, at det sådan set ikke handlede om at få det hele med på billedet på én gang, men mere at holde varme drikke, gafler og guf i sikkerhedsafstand fra et styks 4 mdrs. baby, der er placeret i vindueskarmen 🙂

Vi var klart i det søde hjørne og jeg debaterede længe og langsommeligt med mig selv, om hvilke tærte, der skulle have æren af at få plads på min tallerken. Var tæt på at hapse deres Key Lime Pie, men var usikker på om den ville være træls i kombi med en kop kaffe. Deres chokoladekage med peanutbutter lokkede mig også, men var den nu lidt for tung? Da jeg ville spørge ekspedienten, hvilken en af de to hun ville anbefale, nåede jeg kun at spørge, hvilken kage der var bedst, før hun prompte udpegede en helt tredje kage som vinder. Nemlig deres Hindbærtærte, som faktisk var den, der havde lokket os derhen med sit smukke ydre. Den hoppede jeg med på og fik da også et rigtigt dejligt og velafbalanceret stykke tærte indenbords. Mørdej, hindbærsylt, en hvid creme og chokolademønster på toppen.

Dog må jeg indrømme, at chokoladetærten med peanutbutterfrosting, som min kloge kollega hapsede, gav mig næsten gåsehud af madglæde og tærtemisundelse, da jeg fik lov at smage. En porøs chokoladet crumble-agtig kiksebund, allerhelvedes intens chokomousse/snask og fluffy peanutbutterfrosting. Nej nej nej, hvor var det dog lækkert!!

Derfor ser jeg desværre ingen anden udvej end snarest at tage tilbage og indtage sådan et stykke chokolækkerhed. Hmm og den Key Lime Pie skal jo også testes.. Det bliver en hård tid!

Stedet er superhyggeligt indrettet, med smukke mosaikfliser og andre mønstrede herligheder. God vintagefeel blandet med amerikans diner-stemning. Eneste anke er indretningen af toilettet med et stort spejl lige bag selve toilettet 🙂 (Er jeg den eneste der har en seriøs aversion mod toiletter indrettet med muligheden for at se sin bare mås i bevægelse mod brættet?!) ANYWHO, det er jo nok det mest irrelevante emne for en anmeldelse og hvis det er den eneste anke, så kan jeg jo ikke gøre andet end at smide en anbefaling med på vejen.

Hindbærtærten var ikke helt op til himlen for mig, men overordnet set, synes jeg konceptet er så sejt og skønt og kærkomment. Tærternes er virkeligt homebaked og både smukke og rustikke – og så fristede de altså hver og én! Men den chokotærte dér – jeg tror jeg skal se om jeg kan stykke en opskrift sammen inden længe!

PS. Det kunne jo være at jeg i den anledning skulle tjekke den lækre tærtebog “American Pie” (affiliate link!) ud i den forbindelse. De to kvinder bag bogen, Erin og Grace, er nemlig de samme du finder bag kagerulle og disk i Skindergade 🙂

PPS. Du kan stadig lige nå at være med i vores konkurrence om 500 dask til hverdagsindkøb lige her.

4 kommentarer

 • Stefanie

  Hahaha Fik jo formiddagskaffen helt galt i halsen, men nej jeg et sgu heller ikke til spejl bag toilet! Og jeg synes klart du skal tage din barslende veninde hen og smage key lime pie!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Heheheh, godt jeg ikke er helt ene. Jeg er helt med på key lime pie date med dig!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder som et virkelig sødt og lækkert besøg Julie! Jeg synes alle pludseligt taler så godt om det her sted, at jeg snart må prøve det. Jeg mener, hvem kan ikke lige tærte? Jeg kan i hvert fald 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Linn! Ja lige pludseligt hører man bare om ét sted fra alle kanter! Jeg synes bestemt at dét er et besøg værd og er altså allerede i gang med at planlægge andet besøg. Der er jo mange tærter at smage!! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KYLLINGESUPPE OG NUDELSALAT PLUS KONKURRENCE