EN HELDIG VINDER OG EN GOD BURGER

EN ANDEN SLAGS CARBONARA

salcicciacarbonara2
Jeg har jo en carbonara-kærlighed, der vil noget – og derfor er jeg ikke bleg for at afprøve alle dens afskygninger.

Det betød, at vi den anden aften afprøvede fænomenet salciccia-carbonara toppet med lidt squash. Vi var nemlig så heldige, at der gemte sig to virkelig gode øko-salcicciapølser i vores Aarstiderne kvik-kasse, og derfor valgte jeg at gå anarkistisk tilværks og droppe den tilsigtede plan med pølserne (en salat) til fordel for en fuldfed carbonara. For at forsøge at veje op for fedtfesten røg der en lille squash med i carbonaraen og en salat ved siden af.

Opskriften blev som følger (til to mand og et lille barn):

 • 250 gram god tør pasta – jeg brugte Barilla pasta-penne
 • 2 salciccia-pølser
 • 1 lille squash
 • 2 æggeblommer
 • En god håndfuld reven ost (jeg brugte en Primadonna)
 • Reven citronskal
 • Salt og friskkværnet peber

 

Pisk dine æggeblommer sammen (som til røræg) og vend dem med den revne ost og revne citronskal samt et ordentlig kværn peber. Pastaen koges efter anvisning på pakken i rigeligt vand. Squashen skæres i skiver og steges i lidt olivenolie, salt og peber til de er bløde og brune. Tages derefter af panden, der får en nyt sjat olie til salciccia-pølserne. Af pølserne tager du og klemmer små kødboller ud direkte på panden – kødbollerne kan fint have diameter som ca en enkrone. De skal ikke have særlig længe på panden – ca 3-4 minutter. Tilsæt squashen og lun igennem. Nu burde pastaen også være klar. Dræn den fra vandet (og lad en smule blive tilbage i gryden til saucen) og vend pastaen med salciccia-pølser og squash. Tag det hele af blusset og vend æggemassen i samt en smule af pastavandet ved behov.

Det smagte virkelig godt! Nu er jeg stor fan af den gode baconversion, men denne kommer tæt på – især touchet med den revne citronskal fungerede herligt.

salcicciacarbonara1

2 kommentarer

 • Martin Jensen

  Hej med jer.

  Kan skide godt lide jeres blog, og da jeg selv er blevet far læser jeg også spændt jeres indlæg om f.eks. BLW.

  Jeg så på Bloglovin at I havde lavet et indlæg om kræsenhed og mad til nybegyndere. Linket virker ikke, og jeg kan ikke finde det på jeres blog?

  På forhånd tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Martin!
   Tak for din søde kommentar. Fedt at du kan lide at læse med! Det er mig der har klokket i det med det indlæg. Indlægget er nemlig ikke færdigt, men på mystisk vis formåede jeg at udgive det mens jeg redigerede det. Det opsnapper Bloglovin med det samme og angiver at der er et nyt indlæg, men da jeg har lagt det som kladde igen, kan du ikke se det på bloggen.
   MEN jeg lover at det bliver publiceret inden længe, så det kommer! Der kommer i øvrigt et andet indlæg lidt senere i dag, hvor jeg skriver lidt om det at have børn med i køkkenet 🙂
   Mange hilsner
   Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EN HELDIG VINDER OG EN GOD BURGER