TIP: VIND RETROFINT STEL!

JULEBAG VOL. 2 – MEYERS BRUNKAGER

brunkager
SPONSORERET INDLÆG

Som Julie har berettet om her stimlede vi på opfordring fra Dansukker sidste søndag sammen til en vaskeægte og virkelig hyggelig julesmåkagebage-dag. Vi var beredte med forproduceret dej og renskurede børn, så der kunne bages julegodter for alle pengene.

I vores køkken havde vi forberedt os med en brunkagedej, som jeg for første gang i år selv har kastet mig ud i. I mange år har jeg haft en rigtig hyggelig småkagetradition med et par veninder, hvor vi hver især har bagt hver sin småkage – og mit speciale udi julebag til det formål har været Anne au chocolats specier. Brunkagerne blev så til gengæld lavet af en af de andre – og altid efter Blomsterbergs opskrift. Inden vi gik hver til sit lavede vi så det store fordelingsshow, så vi fik lidt af hvert med hjem – og på den måde, er jeg tidligere blevet stocket godt op med brunkager uden selv at være brunkage-bagerinde.

Vi forsøgte os denne gang med en variation over Meyer’s brunkager, der bestemt også er anbefalelsesværdige. Og så er de supernemme at skære og bage, når først man går i gang, så man på nul-komma-fem, kan få en kæmpe portion, der kan holde til resten af decembers julehygge (hvis man altså ikke har et småkage-monster i hytten, som jeg har. Og nej – på trods af, hvad nedenstående billede måtte signalere, så er det faktisk barnets far, der er småkage-monsteret herhjemme ;).

 photo brunkager02_zpskucwwrmi.jpg

INGREDIENSER:

  • 50 g. god mørk chokolade
  • 250 g. smør
  • 175 g. Dansukker muscovadosukker
  • 200 g. Dansukker muscovadosirup
  • 5 g. friskrevet ingefær
  • Kornene af 1/2 stang vanilje
  • 100 g. mandler
  • 50 g. valnøddekerner
  • 500 g. hvedemel
  • 2 tsk ASA spice brunkagemix (eller et mix af kanel/nellike/kardemomme)
  • Fintreven skal af 1/2 citron
  • Fintreven skal af 1/2 clementin
  • 1 tsk potaske
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 mellemstort æg

 

FREMGANGSMÅDE:
Dag 1
Chokolade smeltes i en gryde sammen med smør, muscovadosukker, sirup, ingefær og vaniljekorn til det hele er flydende og der ikke er hverken stykker af chokolade eller muscovadosukker tilbage. Lad blandingen køle af.

Hak mandler og valnøddekerner og bland det sammen med sigtet hvedemel, krydderierne, citron- og clementinskal. Oplæs potasken i citronsaften.

Hæld den afkølede smørblanding, ægget og potasken i skålen med de tørre ingredienser og bland det hele godt. Vores dej var på nuværende stadie næsten det man ville kalde lind – hvilket virkede en anelse mistænksomt, så vi vendte lidt mere hvedemel i, og så funkede det, men dejen er under alle omstændigheder en anelse blødere end almindelig småkagedej. Den færdige dej presses ned i en firkantet flad form. Fx et lille lasagnefad eller en flad condi-boks. I køleskabet med herligheden og så er det bare at vente til dagen efter.

Dag 2
Ovnen tændes på 175 grader varmluft, og så er det ellers bare om at skære dine brunkager ud og bage dem. Det er som sagt sindssyg nemt. Du skærer simpelthen bare dejen ud i firkantede aflange stænger af ca. 5 cm x 5 cm., og så skærer de enkelte småkager ud i tynde skiver med en skarp kniv. De bages i ovnen i ca. 10 minutter – eller hvad der nu passer til din ovn. Det er klart nemmest bare at holde øje.

Skal du også i gang med julens småkagebageri, så kan du finde juleinspiration til alskens gode julekager og andre julede godter henne hos Dansukker. Jeg har bl.a. spottet nogle virkelig lækre chokoladeovertrukne karameller, som jeg tror, jeg skal bruge resten af min sirup og muscovadosukker til at lave hurtigst muligt 🙂

 photo brunkager_zpsp2k0zfow.jpg photo brunkager03_zpsxtynejzt.jpg photo brunkager04_zpsqwdi38xu.jpg photo brunkager09_zpskgbz3w7i.jpg

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TIP: VIND RETROFINT STEL!