RUCCOLA MED BAGT RØD PEBER OG PARMESAN

BLOMKÅLSSALAT MED MASSER AF KNAS

blomka%cc%8alscouscous03

blomkålscouscous

OBS. BOGEN ER MODTAGET SOM ANMELDEREKSEMPLAR

Hej! Vi lever stadig (juhu!). Det er bare som om, at der mangler en time eller tre i døgnet pt. Kender I det?

Nåh, men altså. Det lykkes mig da en gang i mellem at få lavet noget mad, som er værd at give videre – og denne salat er altså én af dem. Jeg har fået en del hjælp fra en ret så dejlig kogebog. Nemlig “Geniale grøntsager” af Maria Engbjerg, som står bag bloggen Vanløse Blues.

Jeg har tidligere omtalt Marias blog i storrosende vendinger (se bare her, og (gen)læs opskriften, nu du er der. Jeg skal i hvert fald snart have både det ene og det andet igen!) og hendes bog er filemig også god. Den er bygget op efter grøntsager, således at du kan kigge ind i dit køleskab, notere dig hvad du har liggende og herefter slå op under selvsamme grøntsag og hente inspiration. Dét er altså smart! Jeg har brugt den sådan flere gange, når jeg har stået lidt rådvild med en grøntsag, som jeg manglede idéer til.

I fredags fik jeg nogle dejlige damer på besøg til tapas, hvor jeg bl.a. besluttede at lave en salat inspireret af Vanløse Blues’ blomkålscouscous. Jeg lod mig netop inspirere, men valgte at lave det jeg havde tid til og ud fra de ingredienser jeg havde.

Salaten blev virkeligt dejlig og var et godt modtræk til pølse, ost, paté m.m. Den gjorde sig også godt som hurtig frokost dagen efter og mindsandten om den ikke også kunne agere grønt tilbehør til en ordentligt omgang pasta med kødsauce dagen efter igen. Herefter var de tørrede frugter lidt for slaskede til min smag, så det sidste røg ud herefter.

Jeg brugte: 

 • 4/5 af et stort blomkålshoved
 • 1 håndfuld koriander
 • 1 håndfuld mynte
 • 1 håndfuld tørrede figner (med stilken nippet af)
 • 1 håndfuld tørrede dadler
 • 100-150 g mandler
 • 1 håndfuld boghvedekerner

 

Dressing

 • Saften fra en citron
 • 2 spsk olivenolie
 • 2 tsk tahin
 • 1 tsk sød paprika
 • 1/2 tsk stødt kanel

 

Sådan gør du: 

Mandlerne overhældes med kogende vand og smuttes. Herefter ristes de på en tør pande. Når de er kølet af, hakkes de groft.

Herefter ristes boghvedekernerne på den tørre pande. Det kan anbefales at riste en ordentlig omgang nu du er i gang, de smager nemlig utroligt lækkert på både salater, havregrød og saltkarameller (mere om det sidste en anden dag..) Lad boghvedekernerne køle af.

Fjern bladene fra blomkålet, skær det i småstykker. Jeg brugte maskinkræfter til det i en stor hakkemaskine.

Koriander og mynte skylles, tørres og hakkes. De tørrede frugter skæres i skiver.

Dressingen røres sammen og blandes med blomkål, krydderurter, tørret frugt og de hakkede mandler. Herefter drysses boghvedekernerne over og salaten er klar til servering.

blomka%cc%8alscouscous02

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RUCCOLA MED BAGT RØD PEBER OG PARMESAN