NYTÅRSGODT: SALTKARAMELLER MED HAVTORN

TA’ TIL THAILAND I BRØNSHØJ

folkekoekken

Her tilbage i efteråret blev Gane & Gaffel inviteret på kursus i thailandsk madlavning i Brønshøj – nærmere betegnet hos Energicenter Voldparken. Jeg skulle alligevel læse invitationen op og ned et par gange før jeg helt forstod sammenhængen – Thailand – Brønshøj – et energicenter?

Jeg var forvirret, men samtidig nysgerrig, og da jeg virkelig gerne har ville prøve kræfter med det thailandske køkken længe, sagde jeg ja til at tage min kæreste under armen og tage til Thailand en tirsdag aften i Børnshøj.

Jeg blev heldigvis en del klogere, da jeg endelig stod i det store ‘skolekøkken’ på Energicenteret. Centeret har nemlig ikke noget at gøre med energi i Dong’sk forstand overhovedet, men er et aktivitetscenter for alt og alle, der har lyst til at deltage i aktiviteter inden for idræt, natur og kultur, og stablet på benene gennem en række frivillige foreninger, der har til huset i centeret (den nedlagte Voldparken skole).

En af de foreninger, der har til huse i bygningen er Det Økologiske Folkekøkken, der udover at være et reelt folkekøkken, der serverer et måltid billig hverdagsmad til familier i nabolaget hver torsdag (i en periode over året), også afholder forskellige madkurser – fx i thailandsk mad.

Vi blev undervist af køkkenets faste kok og deres gæstekok, der var en vaskeægte thaikok, og totalt hardcore udi sit fag. Der blev ikke givet ved dørene på den gode måde, og rystet velmenende på hovedet, hvis ikke vi skar grøntsagerne eller rullede forårsrullerne på den helt rigtige måde 😉 Forårsrullerne var nemlig vores tjans på aftenen – en disciplin jeg ikke har særlig meget erfaring i, og derfor var glad for at få fingrene i. Men jeg tror vi må have rullet og friturestegt noget nær 200 små forårsruller den aften, så gik rundt og duftede af thailandsk grillbar de næste mange dage. Smagen var dog helt i top – og jeg tror, at jeg har fået håndelaget nu. Så der er i al fald ingen undskyldning for ikke at kaste sig ud i manøvren en anden go gang! Skulle du have lyst til at prøve at gøre os kunsten efter, er opskriften lige her:

folkekoekken6

De andre deltagere kreerede ligeledes rigeligt andre lækre thailandske retter bestående af alt fra and i rød karry, stegte ris, thailandske fiskedeller, stirfry og sticky rice – så vi nærmeste trillede derfra!


folkekoekken4 folkekoekken2 folkekoekken3Kurserne er tilmed ret fair prissat og der bliver virkelig lavet RIIIGELIGT mad. Faktisk så rigeligt, at køkkenet mere eller mindre altid lover, at der er mere end nok rester til at alle deltagere kan få en god goodiebag med rester hjem til fryser og køleskab. Det var også tilfældet den aften, vi var forbi – og betød at vi havde dejlige thailandske rester til et par dage.

Det Økologiske Folkekøkken og dets kurser starter op for sæsonen igen her d. 31. marts – så kunne du være interesseret i en aften i den thailandske madlavnings tegn (eller alskens andre madkurser – de har vist både brødbagning med surdej og et pølsekursus på programmet), så kast et blik på centerets Facebook-side, hvor de løbende annoncer for aktiviterne.

folkekoekken5

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NYTÅRSGODT: SALTKARAMELLER MED HAVTORN