FRISK FENNIKELSALAT

ALT-GODT-FRA-SKABET-SUPPE

suppe2

I sidste weekend havde jeg fornøjelsen af, at akkompagnere min mand til en tour de force udi spiseri på Kiin Kiin på Nørrebro. Det var sådan set også min fødselsdagsgave til ham, så det var jo heldigt, at han også synes det var en god idé, at jeg skulle med som hans medspiser.

Mens vi spiste os ned i Michelin-mad, havde vi gjort denne her rare suppe klar til Ellas babysittere, og eftersom der var rigeligt og vi spiste resten om søndagen, så kan jeg fuldtud stå inde for, at den blev mægtig smagfuld og vellykket – og mestendels består af ting og sager du ofte har i køkkenskabet og i bunden af grøntsagshylden.

Ingredienser og opskrift (til ca. 4 personer):

 • 1 løg i både
 • 1 rød peberfrugt
 • 2 fed hvidløg
 • 1 tommelfinger ingefær
 • 1/4 blomkål i små buketter
 • 1 dåse kikærter eller cannellinibønner
 • Evt. en stængel blegselleri
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 dåse flåede tomater
 • Vand (svarende til en tom dåse)
 • 1 god grøntsagsbouillonterning
 • 1 tsk: spidskommen; gurkemeje; paprika
 • Salt og peber
 • Lidt citron eller limesaft
 • Olivenolie til stegning

 

Start med at snit løg og peberfrugt i både og finthak hvidløg og ingefær. Skyl efterfølgende blomkålen og del den i små buketter. Svits grøntsagerne i en stor gryde i en god sjat olie. Tilsæt hvidløg, ingefær, salt, peber og krydderierne. Lad det hele summe i et minuts tid eller to for medium varme og tilsæt så de drænede og forkogte kikærter eller cannellinibøner, de flåede tomater og kokosmælken, suppler med vand til du har en god konsistens på suppen og smid en god bouillonterningen ned til herligheden. Lad suppen simre for svag varme i ca. et kvarter og smag efter med citronsaft og evt. lidt ekstra salt og peber.

suppe

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FRISK FENNIKELSALAT