TURBOPASTA MED GRØN SAUCE

MIDDELHAVSGRØNTSAGER

middelhavsgroent
Efter vi har fået Aarstidernes måltidskasser i hverdagene herhjemme, har vi godt nok i laaang tid været gode til at lægge hovedet og idérigdommen ved hoveddøren, når det er kommet til madlavning. Både min mand og jeg har simpelthen bare fulgt opskrifterne slavisk, og så er der kommet mad på bordet. Det har fungeret fint, men jeg kunne også mærke, at der sneg sig en vis ensformighed ind i retterne – naturligt nok. De stakkels kokke hos Aarstiderne kan jo ikke blive ved med at opfinde den dybe tallerken.

Og ensformigheden fik mig heldigvis op af stolen, og jeg er i det bittesmå begyndt at gøre oprør mod opskrifterne, og freestyler lidt af og til. Disse rare ovnbagte middelhavsgrøntsager var et resultat af sådan en omgang freestyling. Vi fik dem til ovnbagte kartofler og krydrede köfte-deller.

Du skal bruge:

  • 1 aubergine
  • 1 squash
  • 1 bakke gode cocktailtomater
  • 1 fed hvidløg
  • God olivenolie
  • Skal af en reven øko-citron
  • Salt og friskkværnet peber

 

Skyl og skær aubergine og squash på langs og efterfølgende i “halvmåne” både. Bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir og krydr med salt og peber og vend dem med en smule olivenolie. Smid grøntsagerne i en ca. 180 grader varm ovn i ca. 20 minutter.

Skær imens tomaterne i halve.

Finthak eller riv hvidløget og vend det med en god sjat olivenolie (ca 2-3 spsk). Når der er et par minutter tilbage af grøntsagernes stegetid, tages de ud, og overhældes og vendes med 2/3 af oliven-hvidløgsblandingen inden de ryger tilbage i ovnen til de sidste minutter.

Når grøntsagerne er færdige = med god stegeskorpe og lidt bløde, tages de ud og vendes med tomaterne, resten af olieblandingen og citronskallen og evt. et ekstra kværn peber. Og så er der serveret!

PS – beklager det fesentgule skær, men vinteraftenerne er onde mod os fuldtidsarbejdende, deltids madbloggere – forhåbentlig er foråret og lyset snart på vej! 🙂

middelhavsgroent2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TURBOPASTA MED GRØN SAUCE