VELLYKKEDE KANELSNURRER

CHOKOKARAMELLER MED KNASENDE TOPPING

 photo chokokarameller01_zpsjkuhdg2a.jpg

Disse karameller er inspireret af nogle ret formidable af slagsen, som jeg fik på Pony i december: Chokoladekarameller med kakaonibs. Nejjjj, de smagte godt! Hvis du ikke kender til kakaonibs, så er det de ristede kakaobønner, som er usødede og derfor har en stærk og intens og bitter kakaosmag. Og så knaser de superlækkert op mod de chewy karameller.

Den anden halvdel dryssede jeg med generøse mængder af ristede boghvedekerner. Igen et lækkert knas op mod karamellen og så med en fin nøddesmag til.

 photo chokokarameller02_zpsrka6cf5d.jpg

Jeg brugte samme opskrift, som ligger bag disse, men udskiftede honningen med glukosesirup, da jeg ikke syntes at honningen skulle spille en for fremtrædende rolle i disse karameller. Derudover tilføjede jeg selvfølgelig kakao. I får opskriften lige her.

Du skal bruge:  

 • 250 g rørsukker
 • 50 g glukosesirup
 • 2,5 dl piskefløde
 • 30 g smør
 • 2 spsk kakao (usødet)
 • 2-2,5 tsk flagesalt
 • 1-2 spsk kakaonibs
 • 1-2 spsk ristede boghvedekerner

 

Sådan gør du:

Mål rørsukker, glukosesirup, fløde, salt og smør af og kom det i en mellemstor gryde. Varm langsomt op under omrøring og lad massen koge i 10-15 minutter til den begynder at tykne.

Det er her det springende punkt kommer: At få taget gryden af varmen på det rigtige tidspunkt. Nu har jeg efterhånden lavet karamel en del gange og bruger dels et sukkertermometer (karamellen er færdig, når den når 125 grader) og smager på den løbende (måske det er unødvendigt, når nu sukkertermometeret er i sving, men det er nu meget godt at være på den sikre side, hvis du forstår 😉 ) I dette indlæg kan du læse en lidt mere detaljeret beskrivelse af fremgangsmåden.

Når karamellen er færdig, tages den af blusset og hældes i en form (jeg brugte en glasbeholder på 20 X 10 cm) foret med bagepapir. Straks efter – og mens kramellen stadig er lun – drysses kakaonibs på den ene halvdel og boghvedekerner på den anden. Du kan helt sikkert også blande de to toppings – eller finde på andre gode sager, at strø udover herlighederne. Sørg for at kom godt ud i hjørnerne!

Karamellen sættes på køl, og tages ud lidt før, den skal skæres i tern. Den bliver lidt klistret, når den har fået stuetemperatur, så hold den gerne kold så langt tid som muligt.

 

 

2 kommentarer

 • Signe O.

  De ser ret så lækre ud.. 🙂 Men hvor meget kakao skal der mon i? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Gane & Gaffel

   Hej Signe. Jeg kunne også snildt spise et par til eftermiddagskaffen! Der skal 2 spsk. kakao i. Tak for dit skarpe øje, jeg har nu skrevet det ind i opskriften. God dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VELLYKKEDE KANELSNURRER