FRISK OG CREMET BLODAPPELSINIS

PERFEKTE RØRÆG

roeraeg3
Når vi med jævne mellemrum er på besøg hos min mands moster og onkel, så foregår det som regel med overnatning (de bor lidt vej fra byen), og morgenmad dagen derpå. Det er i den anledning altid manden i huset, der står for morgenmaden, og det er ret sikkert og vist, at der er røræg og bacon, og hvis man er heldig, også pandekager på morgenmadsmenuen. Og de røræg de er altså nogle man godt vil køre langt efter (og overnatte for), kan jeg hilse og sige! Bløde og rare og cremede på den helt rigtige måde.

Jeg har derfor i lidt tid gået og brygget på om jeg dog ikke kunne gøre svigeronklen kunsten efter, og det lykkedes endelig i påskeferien. Der skulle lidt research på diverse websites til, men med hjælp fra bon appétit lykkedes det.

Sådan gør du:

  • Find fire gode økoæg (til to personer) og pisk dem virkelig godt – gerne med en stavblender, til du har en helt ensartet æggemasse, drys lidt flagesalt i og rør rundt
  • Find en god stor teflonpande frem og smid en spiseskefuld smør på. Varm op og lad smørret bruse af
  • Justér varmen på din pande, så den er på ca. medium/lav varme og hæld æggene på. Lad dem være (uden at røre) i ca et minuts tid til æggene begynder at sætte sig langs kanterne
  • Rør derefter forsigtigt i lange bølgende bevægelser æggemassen rundt på panden. Min pande har tendens til at brænde på på midten, så vær opmærksom og flyt forsigtigt rundt på æggene, mens du varmer æggene op. De skal nærmest snarere koagulere, som hvis du lavede en carbonara end egentlig steges (det er vist her, jeg normalt går fejl!)
  • Når æggene begynder at ligge som en fast cremet masse i bløde bunker på panden, så er de klar (hele processen tager måske fem minutter) og kan få lov at varme en anelse videre på panden inden de rammer din tallerken
  • Spises helt som de er med et ordentligt kværn peber, eller på et godt stykke ristet brød!

roeraeg2 roeraeg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FRISK OG CREMET BLODAPPELSINIS