BBQ KYLLINGELÅR
Efter at solen er begyndt at kaste sine majstråler over landet, er vi for alvor begyndt at bruge vores lille kolonihave. Og efter en god omgang flid og sved ligner både hus og have også snart noget, der er til at opholde sig i. Så det gjorde vi her i weekenden – og når nu man rent faktisk har en have at opholde sig i, så blev den store gasgrill også hevet frem til masser af grillmad. Bl.a. disse überlækre kyllingelår, der fik følgeskab af en ualmindelig lækker BBQ-marinade, hvor en omgang harissa og eksotiske krydderiblandinger fra Santa Maria spillede en væsentlig hovedrolle.
Har du hverken grill eller gasgrill vil jeg mene, at lårene sagtens også kan laves på en god grillpande – alternativt i ovnen, der får du dog ikke de autentiske lækre “grill-streger”, men smagen er sikkert lige så god!
Ingredienser:
- Kyllingeunderlår (ca. 2-3 stk per person)
- Olivenolie
- Citronsaft
- Ketchup
- Harissa
- Santa Maria Ethiopean berbere krydderi (paprika, muskatnød, chili) og Santa Maria Natural Umami krydderi (baseret på løg, tomat og soja)
- Salt og peber (evt. citronpeber)
Fremgangsmåde
Bland alle delene til marinaden og vend kyllingelårene i marinaden. Lad trække i en plastikpose eller beholder med låg på køl i ca. 2 timer. Grill ved høj varme (ca. 200 – 250) grader i ca. 20 minutter under låg (bortset fra når der vendes naturligvis). Smør lårene med lidt ekstra marinade hen af vejen, mens der grilles.
Vi spiste kyllingelårene til en klassisk coleslaw, flutes og en omgang hjemmelavet krydderurtesmør med alt godt fra urtehaven (der i vores tilfælde var lig frisk oregano, timian og citrontimian).
Krydderierne fra Santa Maria (og harrisaen for den sags skyld) er PR-gaver modtaget for efterhånden en evighed siden. Opskrift og ord er helt og holden mine egne.
Ingen kommentarer endnu