KARTOFFELSALAT

ER DU KLAR TIL PINSEFROKOST?

snapsefrokost10SPONSORERET

I anledning af al den gode økologiske hjemmebryggede snaps, som Julie og jeg bryggede for Aalborg Basis her for et par uger siden, så gav det rigtig god mening at invitere et par søde damer til en snapseakkompagneret frokost. Det ville vores tidligere blogmakker Lise og veninde G heldigvis gerne ligge ganer til. Og det passede heldigvis tilsvarende fint sammen med uanede mængder solskin og muligheden for at vise vores lille kolonihave-land frem for damerne.

Har du en pinsefrokost på programmet i den kommende weekend, så kan det derfor stærkt anbefales at læse med her for inspiration til både den hjemmebryggede snaps og en dejlig pinsesommerlig frokostmenu.

snapsefrokostsnapsefrokost2snapsefrokost3

Først og fremmest vil vi benytte anledningen til at slå et slag for, hvor sjovt det faktisk er, at kunne komponere en menu, hvor mad og drikke er skræddersyet til hinanden. For det var netop det vi gjorde. Ud fra en fælles søndags-brainstorm blev vi hver især enige om, hvad vi gerne ville forsøge at putte i vores hjemmebryggede snaps – og så byggede vi menuen til frokosten op derefter. Og det har altså noget af en restaurantagtig wauw-faktor at servere en frokost, hvor smagsnoterne fra det drikkelige går tydeligt igen i maden.

Vi startede således snapse-spise-seancen ud med Julies lækre snaps baseret på citrongræs, kardemomme og ingefær. Dertil lavede Julie nogle überlækre tempura-lyssej-hapsere, der blev akkompagneret af en dip krydret med bl.a. koriander og citrongræs for at matche det drikkelige. Har du lyst til at gøre Julie kunsten efter, så kan der findes en meget lignende opskrift her – og ellers kan det være vi er flinke og smider en egentlig opskrift efter jer en anden god gang 😉

snapsefrokost7 snapsefrokost9

De lækre hapsere blev efterfulgt af vores “frokost-forret” bestående af en marokkansk inspireret hønsesalat, der blev skålet hjem af snaps lavet på agurk og mynte. Let og frisk og et lidt anderledes take på den klassiske hønsesalat til frokostbordet.

Og som kronen på værket, fik vi til “hovedret”, grillet pariserbøf med havtorn-remolaude – der selvfølgelig skulle skylles ned med Julies havtorn-citrus snaps. Vi havde til dagens anledning lånt min flinke mand til at varetage grill-bill tjansen.

Skulle du sidde derude og crave mere inspiration til nemme hjemmebryggede snapsevarianter, så tag et kig på Aalborg Basis’ Instagram-profil. Der er masser af andre gode ideer til, hvad du kan hjemmekrydre din snaps med.

snapsefrokost11 snapsefrokost14 snapsefrokost16

OPSKRIFT PÅ MARROKANSK HØNSESALAT
Skulle du desuden have lyst til at gøre os kunsten efter på hønsesalat-fronten, så smider vi fluks en opskrift her:

  • 1 god glad kylling (steg den hele med krydderier og en citron i rumpetten, men brug kun halvdelen til fire-fem smørrebrødsmadder)
  • 1/2 hoved glaskål
  • 1/2 æble
  • 3 forårsløg
  • 1/2 bundt grønne asparges
  • 2 spsk græsk youghurt
  • 1 spsk mayo
  • 1 håndfuld frisk mynte
  • Smages til med følgende tørre krydderier (eller, hvad du har af det): karry, spidskommen, zataar, salt og peber
  • Toppes med rugbrødscrumble (laves af 2 skiver blendet tørt rugbrød stegt i smør på en pande og drysset med flagesalt)
  • Serveres på godt rugbrød

 

Du kan med fordel stege din kylling dagen i forvejen og plukke halvdelen i mundrette bidder, så den er klar parat til at ryge i salaten, på selve dagen. Det mindsker i al fald stressen ved tilberedningen – og du kan jo så fx spise den anden halvdel til aftensmad, den aften du alligevel steger den. Det kan også godt betale sig, at lave din rugbrødscrumble på forhånd. Skær to skiver tørt rugbrød og blend det i en minihakker eller lignende på fuld drøn, så du kun har “rugbrødsfnuller” tilbage. Smid en god skefuld smør på en varm pande og rist rugbrødet på panden til det bliver sprødt og tager lidt farve uden at branke. Krydr’ med lidt flagesalt.

Til salaten skæres æble og glaskål ud i små tern på ca. 1 x 1 cm, forårsløg skæres i små ringe og asparges i små stykker, ligeledes af ca. 1 cm. Bland alt det grønne med kyllingestykkerne i en skål og vend i en mindre skål dressingen sammen af youghurt, mayo, frisk mynte og de tørre krydderier. Smag til og vend så til sidst sammen med grønt og kylle.

Hønsesalaten anrettes på godt rugbrød smurt med lidt smør, toppet med et par tyndt snittede asparges og drysset godt med den gode rugbrødscrumble.

2 kommentarer

  • Vinni

    Hvor ser jeres pinsefrokost dog bare skøn og indbydende ud. Hvad putter I i jeres havtorn remoulade?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Gane & Gaffel

      Hej Vinni. Det var også rigtigt herligt. Jeg regner med opskrift på pariserbøf og havtornremoulade kommer på bloggen inden længe, men i den korte version brugte jeg følgende: Revet blomkål, finthakkede gulerødder, havtorn som kom på panden med karry og eddike, herefter blev det blandet med syltede cornichoner, mayo, lidt græsk yoghurt, salt og peber. Skulle jeg ændre noget selv, så ville jeg vente med at smide havtornbærrene i remouladen til til sidst, hvor det hele røres sammen. Det er en meget gennemtrængende smag, som “farvede” blomkål og gulerødder, hvor jeg tror det ville være endnu lækrere med havtornen som små smagsbomber hid og did 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KARTOFFELSALAT