Variation over daal: Daal-kokossuppe med nudler og rejer

ØKO DIY-SNAPS!

 photo snaps03_zpsbl5h0ihd.jpg

SPONSORERET INDLÆG.

For nogle år siden lavede vores seje veninde, Nina, en række snaps til vores julefrokost. Nina havde gået og tryllet de fortryllende og forskellige snapse frem over de seneste par måneder. Vi var alle ret imponerede, og det føltes altså lidt som om vi havde en alkymist iblandt os.

På opfordring fra Aalborg Akvavit, har vi nu selv dykket ned i det med snapsebrygning, og det viser sig, at det slet ikke behøver at tage så lang tid at brygge en snaps. Reglen er: jo hårdere ingrediens, du tilføjer, jo længere skal den trække. Faktisk kan du brygge din egen snaps på bare et par dage.

Vi har til lejligheden leget lidt med de her nye økologiske gør det selv snaps fra Aalborg Akvavit, som har bedt os om at eksperimentere med hvad sådan nogle basser kan bruges til. Derfor er dette det første indlæg af tre – og der venter jer både en beretning om henholdsvis dame-pinse-snapse-frokost og drinks, så I kan godt glæde jer.

Men først skal der brygges! Vi har mixet lidt forskellige varianter sammen, som forhåbentlig kan noget ditto forskelligt. Mulighederne er jo uendelige og det er virkelig kun fantasien der sætter grænser. Det er måske det sværeste: At begrænse sig og vælge (eller er det bare os, der har et generelt problem med det?!) Mangler du inspiration, kan du fx tjekke Aalborg Basis instagram profil ud for gode opskrifter. Alternativt kan du prøve at tjekke siden Foodpairing ud – selv med et Free abonnement, kan du komme langt ift. at lære mere om gode smagsmatch til en lang række råvarer. Eller ligger du inde med (måske verdens pæneste bog) The Flavour Thesaurus, så kan den også være et hit til at pejle dig ud i en god kombi.

Når du først har fundet ud af hvilken smagskombination, du gerne vil lave, er det vitterligt blot at hælde ingredienserne i glasset, vente til de har trukket, og så filtrere snapsen. Der er gode tips til brygning at hente på Aalborg Akvavits hjemmeside lige her under “Gode råd”.

 photo snaps04_zpsjwdo3ras.jpg

Her er der sat en snaps over med solbær og sort the – krydser fingre for en spændende smagskombination. Måske god til dessert eller i en drink..?

 photo snaps01_zps26h2wx5j.jpg photo snaps02_zpskjr0dher.jpg

Havtorn, citron, sort peber. Masser af syre og et spark fra peberen lyder da ret lækkert, synes vi.

 photo snaps06_zpsn0ufak8l.jpg

 photo snaps05_zpstbicujau.jpg

Citrongræs, kardemomme, ingefær. Friskt og parfumeret må være kodeordene her.

snaps2 snaps3

Og henne hos Emilie er der blevet eksperimenteret med en frisk variant med agurk og mynte – måske det faktisk er en slags gin i snapseforklædning, der er i gang her – i så fald vil den højst sandsynlig egne sig fremragende til en sommerlig drink!

Stay tuned for at følge med i vores planer for de fine sager ovenfor 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Variation over daal: Daal-kokossuppe med nudler og rejer