MAD PÅ MASKINE (OG EN KONKURRENCE)
KONKURRENCEN ER SLUT
OK – indrømmet – indlæggets overskrift er i den mindre poetiske ende, men mad på maskine er bestemt ikke at kimse af.
Jeg har vist allerede afsløret at mit lille køkken rummer en større køkken-maskinpark, og den er ikke blevet mindre af, at jeg nu bor sammen med en mand, der er lige så madglad som mig. Blendere, juicere, kaffekværnere, røremaskiner – you name it. Vi er vilde med maskiner herhjemme! Så da Bosch spurgte os om vi ville teste et udvalg af deres køkkenmaskiner – bl.a. deres Mum 5 multi køkkenmaskine, så var det svært at sige nej. Og da de i samme ombæring tilbød, at vi kunne udlodde et mindre maskinsæt til jer læsere, så synes jeg det var win-win for os alle sammen.
Først lidt om maskinen, hvad den kan – og hvad jeg kreerede med den – og så til konkurrencen:)
Mum 5 rummer i virkeligheden en god kombination af mange af de maskiner, man ellers har i sit køkken. Bare sådan af highlights kan jeg nævne, at den kan ælte dej, piske flødeskum, blende smoothies og rive grøntsager med diverse forskellige indsatser til maskinen. Jeg er for tiden fan af at afprøve forskellige vegetariske ‘frikadeller’ som alternativ til de klassiske kød-versioner, så det blev en omgang quinoa-deller, jeg testede maskinen på.
Min opskrift på quinoa-deller:
- 100 gram quinoa (koges dagen/eller morgenen før brug)
- 3 gulerødder
- 1 squash
- 1 løg
- 1 stængel bladselleri
- 1 fed presset hvidløg
- Ca. 25 gram parmesan
- 2 æg
- 2 dl hvedemel
- Salt, peber, spidskommen og karry (efter smag og behag)
Jeg kogte quinoaen om morgenen (og smed den på køl i løbet af dagen) og da maden så skulle laves om aftenen, startede jeg med at skylle og tilskære grøntsagerne (squash, gulerødder, bladselleri og løg), og så fik de ellers en tur gennem maskinen på det fine rivejern. Derefter skiftede jeg ‘rive-plade’ til den endnu finere version og gav osten en tur. Nu lå alle grøntsagerne praktisk nede i røreskålen, og dertil røg så de øvrige ingredienser, quinoaen, æg, mel, hvidløg og krydderierne. Til at blande det hele sammen brugte jeg maskinens dejkrog. Den er sikkert ikke tænkt til det, men den fungerede fortrinligt. Og så lød jeg faktisk bare min “fars” stå i et lille kvarters tid, mens jeg gjorde de øvrige elementer af aftenens menu (en grov salat, lidt godt brød og en yoghurt-dressing) klar.
Efter lidt trækketid stegte jeg dellerne i olivenolie først for høj varme og efterfølgende for medium varme i ca. 3-5 minutter per side.
Nå, og hvis du så nu skulle være blevet hooked på at gøre mig quinoa-delle-kunsten efter, eller blot have lyst til at erstatte store dele af din gamle maskinpark i køkkenet, så kan alt-i-én Mum 5 Creationline maskinen + en klassisk Bosch håndmikser også blive dine!
Maskinerne fås i et væld af farver (rød, cremehvid, lyserød og lys mintgrøn) – og alt du skal gøre for at være med i konkurrencen er simpelthen at skrive i kommentarfeltet herunder, hvilke farver, du ønsker maskinerne i.
Du kan læse mere om maskinerne her
Vi annoncerer vinderen om en lille måneds tid, så STAY TUNED!
Hold op, en lækker præmie!
Jeg er helt vild med den mintgrønne. 🙂