INSTANT BIRCHERMUESLI

HAUSGEMACHTE APFELTASCHEN

apfeltaschenStår du og får gæster til en kop eftermiddagskaffe, eller vi du bare gerne lige give weekendmorgenmaden et løft, så er de her hjemmelavede æbletasker (som vel er den direkte oversættelse) et godt bud på en upgrade. Det er ikke et stykke wienerbrød, som er særlig kendt herhjemme, men de i de fleste tysktalende lande – min mand er vokset op i Luxemborg – er det eftersigende fast hyldevarer hos enhver bager med respekt for sig selv. Hos mig vækker de mest af alt (barndoms)minder om det, der vist nok hed apple pies og kunne fåes hos McDonalds i 90’erne. Det gør det dog ikke til en ringere ting 😉

Du kan selv skrue op og ned for ambitionerne som du vil. Er du til den helt lette version, så køb en færdig plade butterdej og et glas æblemos, og biks dine æbletasker sammen på den vis. Er du i den anden boldgade helt overskudsagtig, så kan du lave både butterdej og æblemos fra bunden. Jeg landede et sted midt i mellem med færdigkøbt butterdej og en hjemmelavet grov æblemos, der gav lidt mere bite.

Opskrift til 6 stk apfeltaschen:

  • En pakke butterdej – af den der slags fra køl man ruller ud/eller tre plader af den frosne slags
  • Ca. 6 æbler
  • 2-3 spsk rørsukker
  • 1 tsk kanelsukker
  • 1 vaniljestang
  • Lidt citronskal og saft (kan udelades)

Start med skræl og skær dine æbler i grove tern. Smid dem i en gryde med sukker, kanel og vanilje. Vandindholdet i æblerne skal nok hjælpe til at koge æblerne ud. Æblemosen tager ca. 20 – 30 minutter at koge ud. Tilsæt til sidst lidt citronsaft og skal og smag efter om det kan bruge et drys kanel- eller vanilje til.

Rul herefter din butterdej ud og skær den i seks kvadrater af ca. 12 x 12 cm. Læg en klat æblemos på den halvdel af hver kvadrat. Fugt kanterne af kvadraten med lidt vand/mælk/æg og fold den tomme halvdel af kvadraten over den fyldte og klem godt sammen i kanterne. Klem efter med en gaffel, og giv ‘taskerne’ tre små snit med en kniv, så dampen kan komme ud under bagning. Inden bagning pensles også overfladen, og har du lidt ekstra rørsukker, så strø det over med løs hånd.

Tænd ovnen på 180 grader og bag æbletaskerne i ovnen i ca. 15 minutter (hold øje undervejs), alle ovne er forskellige.

apfeltaschen2

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

INSTANT BIRCHERMUESLI