MÜSLIBARER TIL MADPAKKEN

LIDT OM LIVET + TIPS TIL FERIE I ODSHERRED

odsherred_nySommeraften på Gudmindrup Strand med Julie og Benny

Av, vi er stille her på bloggen. Jeg tror det bedst kan undskyldes med at vi begge er ramt lidt af (voksen)livet – og ikke mindst hverdagen. Hverdagsramte på børnefamilie-måden, hvor tid er blevet livets allervigtigste valuta, og den er der bare slet ikke nok af for tiden.

Jeg er startet på arbejde igen siden sidst – og ironisk nok er sidste blogindlæg sammenfaldende med min første arbejdsdag efter min barsel – så meget for at forsøge at være “working, blogging mom” på én og samme tid! Dagene og ugerne flyver afsted i et inferno af dårlig søvn, børn der leger, griner, græder, skriger, skal skiftes, skal bespises, skal beklædes, skal afleveres, hentes og puttes, alt imens de bliver snottede på skift, og jeg forsøger at passe mit arbejde uden alt for meget uvasket hår og havregrød på tøjet. Ander derude bag skærmene, der kender den fornemmelse?

Men lige nu – og de næste tre dage – skruer vi lidt ned for blusset i min lille familie, og op for roen. Vi er nemlig taget i sommerhus. VORES sommerhus. I vinters, da vi havde udvidet familien med vores ekstra lille medlem, kiggede vi (voksne) hinanden dybt i øjnene  og besluttede at vi godt kunne overleve fire mennesker et par år endnu i vores 3 værelses lejlighed i bytte for at have råd til at købe os et sommerhus i rimelig afstand fra byen, så vi kunne drøne mod ro, luft, vand og skov i så mange weekender og ferier, som muligt. Og det har vi ikke fortrudt. Altså, hvis nogen står med en rimelig billig 4-værelses lejlighed i byen, de ikke ved hvad, de skal stille op med, så siger jeg da ikke nej tak, men sommerhuset har vist sig at være en helt fantastisk beslutning.

Som overskriften antyder, så ligger vores sommerhus i Odsherred, og nærmere bestemt området Gudmindrup Strand, syd for Sjællands Odde. Det tager ca 1 times kørsel fra byen, hvis man undgår rush hour, og vores hus ligger 700 meter fra ovenstående strand, der er kåret som en af Danmarks mest børnevenlige strande. Og det er den virkelig. Børnevenlig. Selvom sommeren har været ualmindeligt regnvåd, så har vi nydt stranden for fuld blæs. Til gåture, soppeture, badeture og leg i strandkanten. Og til at spise is på den nærliggende Haveje strandbar. Udover Haveje, så sker der ikke satans meget de nærmeste kilometer rundt om vores hus udover en masse natur,  deraf roen, men Odsherred er proppet med gode sager – og selvom vi stadig er nye i nabolaget, og langt fra har testet alle steder af, så kommer her mine foreløbige tips til vores nye sommerhus-hood.

Birkemosegaardodsherred5

Birkemosegaard er et virkelig fint biodynamisk landbrug og gårdbutik på vej mod Sjællands Odde. De sælger deres sprøde grøntsager til mange af de rigtig gode toprestauranter i København, og du kan også få grøntsagskasser fra dem. Er du her i nabolaget kan du også bare køre forbi gårdbutikken og proppe din kurv med de skønne sager. Det har vi allerede gjort en del gange. Om sommeren holder de desuden diverse pop-up arrangementer, hvor nogle af førnævnte restauranter gæster gården og serverer lækre middage. Vi har ikke selv prøvet det endnu takket være små børn, der skal tidligt i seng, men det står højt på to-do listen for næste sommer. Læs mere her.

Skelbjerggård – selvplukodsherred3

Meget tæt på vores sommerhus ligger den lille by Stenstrup, og lige i udkanten heraf ligger Skelbjergård, hvor man om sommeren kan købe gode kartofler, alskens grønt og ikke mindst jordbær og ærter. De to sidstnævnte kan man tilmed selv få lov at plukke. Det benyttede vi os af VIRKELIG mange gange over sommeren, og selvom der blev spist en del flere jordbær (af familiens yngste medlemmer) end der blev plukket, så var det en kæmpe succes.

Rørvig dessertroervigdessertodsherred

I alle vores lokale SuperBrugsen (fx i Vig og Højby) kan man købe de her rare desserter, der som navnet antyder, kommer fra Rørvig, hvor de også har en egentlig butik. I denne weekend kunne man fx få tre på “tilbud” for 110 kroner i “vores” SuperBrugsen i Højby, så det er jo ikke billigt, men kvaliteten af høj, udvalget stort, og så er det bare virkelig hyggeligt og nostalgisk med små fine desserter på glas, og hver familiemedlem kan jo så vælge lige præcis sin yndlingsdessert til aftenkaffen. Vi har prøvet alt fra æblekage til rabarbertrifli til hindbærlagkage, chokomousse og cheesecake – og det hele er godt. Der kan læses mere her.

Odden Fiskodsherred4

På Odden – i den rigtige fiskerihavn, og ikke der, hvor færgen til Jylland afgår, finder man både et par små hyggelige spisesteder, og fiskehandleren Odden Fisk. Sidstnævnte fik vi anbefalet af venner, der kendte nabolaget, og på årets måske mest regnvåde sommerdag hoppede vi i bilen og stillede os i kø sammen med alle de andre, der havde trodset regnen for at hente frisk fisk, og det var faktisk ikke så få, hvilket klart må tælle til Odden Fisks fordel. Vi købte god frisk torsk til aftensmaden og alskens gode røgvarer til frokost. Indbegrebet af sommerhusstemning!

Haveje – Gudmindrup Strandhaveje

Og så er der også Haveje – en rimelig ny, hyggelig strandbar på Gudmindrup Strand. Her er økologi stort set en by i Rusland, men der er hyggelige palle-møbler og parasoller på sandet, gammeldags is i vafler og bægre og fedtede fritter og hæderlige burgere, og i sommers havde de opstillet en interimistisk lille scene, hvor der på udvalgte aftener var live-musik (igen ikke nåede hverken sommervejret eller vores børn undede os at opleve, men det lød hyggeligt – og vi håber de gentager konceptet næste år!)

Madkunsten Nykøbing SjællandMadkunsten er en kombineret restaurant og bagerudsalg i Nykøbing Sjælland, der laver fantastisk bagværk. Vi er især glade for deres rugbrød og kokostoppe ‘to-go’. Derudover har vi også testet deres frokost, der er god og rigelig med et godt udvalg af alskens gode safte og moste at skylle ned med. Om fredagen kan man desuden hente “fredags-tapas” med diverse gode sager til at tage med hjem. Og så har de et ret pænt line up af gin dernede, så jeg er sikker på, at man også kan have en hyggelig weekendaften på selve restauranten;)

Jeg har desværre ingen billeder fra Madkunsten

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MÜSLIBARER TIL MADPAKKEN