Verdens bedste kniv

Citronkage

Af: Lise

Bloggens forfattere er ret vilde med kage (okay, meget vilde med kage). Alt muligt kage – vi er ikke kræsne og vi skal nok spise op!

Her er en hjemmelavet version af citronmånen a la den man køber i supermarkedet – selvfølgelig bare meget bedre! Den stammer fra den fine dessertblog Anne Au Chocolat (se linket over i højre spalte). Den er sød, blød, syrlig, saftig og virkelig nem at bage! Den friske citronskal i kagen og syrlige saft i glasuren giver en dejlig frisk kombination (så man kommer nemt til at spise for meget…). Man kan med fordel tilsætte 2 spsk. blå birkes til dejen. Det giver en dejlig konsistens og smag.

Opskriften passer til en lille springform:
115 g smør
175 g sukker
2 æg
Fintrevet skal af 1 citron (evt. saft af en halv)
175 g mel
1 tsk bagepulver (kan udelades)
55 ml mælk
(Evt. 2 spsk. blå birkes)
Glasur:
Saft af 1 citron
115 g flormelis
Blødgør smørret og rør det cremet med sukker, tilsæt herefter æggene et af gangen. Rør citronskal og evt. saft i. Sigt mel og bagepulver og rør det i skiftevis med mælken.
For en springform med bagepapir og bag kagen ved 175 grader i ca. 40 min til den er gylden. Ligeså snart kagen kommer ud af ovnen puttes glasuren på og lad den derefter afkøle.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste kniv