Anbefaling: Julesmovs på Ved Stranden 10

Kaffe i Rom

Fin kaffekop

En fin lille cappuchino fra park i Roma

Jeg var i november på ferie i Rom. Anledningen var min kærestes mors 60-års fødselsdag, hvor hun havde inviteret sin familie (med påhæng – juhu) 4 dage til en af de smukkeste byer jeg kender. Der er altså ingen steder som Rom, der emmer af historie, fordums storhed og monumental arkitektur –At det romerske køkken så er helt fantastisk trækker jo ikke ned nogen steder. Sidst men ikke mindst gav turen mig chancen for at se min bror og hans familie, som bor i Rom.

Jeg laver et særligt indlæg om en helt fantastisk restaurant vi spiste på på min svigermors fødselsdag. Mere herom senere.

En af de ting jeg særligt nød i Rom var kaffen! Jeg lærte først at drikke kaffe for et par år siden og inden da forstod jeg på ingen måde, hvad det var folk havde gang i med det der kaffe. Jeg er ikke ’afhængig’ af kaffe og drikker nok kun en kop om ugen – og den skal være god. Enten lavet på mokkakanden herhjemme eller på en god café/kaffebar (Coffee Collective er klart mit favoritsted!) Det betyder bl.a., at jeg går en i en stor bue uden om kaffemaskinen på jobbet.

Men altså, hvis jeg boede i Rom, så ville jeg nok drikke en del mere kaffe! På turen drak jeg minimum 1-2 kopper om dagen – og det er altså meget for sådan en som mig. Jeg elsker den måde italienerne formår at servere fantastisk kaffe på den mest snoldede bar eller ud af en lille mobil blikkassebar – og så til bare 1 euro.

Hvad sker der for de danske priser på kaffe? Og på standarden. Ja ja jeg ved godt at København efterhånden har fået en masse gode kaffesteder. Men du kan ikke regne med at en ’almindelig’ café formår at lave en ordentlig kop kaffe. Og så koster den lige 5 gange så meget som i Rom.

Italienerne drikker deres kaffe hurtigt og gerne stående –især espressoen, cortadoen og macchiatoen er storsællerter. Herhjemme sidder vi gerne og patter på vores latte i en halv times tid. Pønser på en teori om, at man her i DK simpelthen har brug for at strække oplevelsen lidt, når man nu betaler 35 kroner for den :-).

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anbefaling: Julesmovs på Ved Stranden 10