Søndagskylling

Upupa

Af Julie

Upupa i mit køkkenUpapa upapu apuma.. Navnet giver ikke umiddelbart mening og er ifølge mine erfaringer ret så svært at huske. Men det er altså Upupa den hedder, flasken. Det betyder Hærfugl og vinen er opkaldt efter denne fugl, der åbenbart er hyppig gæst på de italienske vinmarker.

Det er min meget vinkyndige papfar, der har introduceret mig til vinen og den smager vældig dejligt! Der er ikke mange informationer på flasken, men i dag fik jeg løst mysteriet: Vinen er lavet på et mix af Cabernet Sauvignon og Barbera. Så ved man det (jeg kæmper selv med at blive mere forstandig på vin, men måske I andre kan bruge det til noget).

Vinen med hærfuglen er i denne uge på tilbud i Irma. 6 flasker for 300 kr. Jeg kan kun anbefale jer at investere.

 

2 kommentarer

 • niels enstrøm

  Hej sidder netop og nyder denne vin efter at ha investeret i 6 kasser– googler navnet da jeg søger mere information—- der er ikke angivet årgang på flasken men jeg kan se at proppen har 0611 og er dermed tappet på flaske i italien i juni 11.. er der andre der kan oplyse mig om detailer på denne vin så kom frit frem

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Niels
   Ja den er ikke så nem at finde viden om, den vin. Her er hvad Irma selv skriver: Upupa er navnet på en farvestrålende fugl, der ses i de italienske vinmarker. Vinen er fremstillet på druerne Cabernet Sauvignon og Barbera. En stor del af druerne har ligget til tørre i 3 måneder. Efter gæring har vinen lagret 8 måneder på fade. Farven er intens ruby. I næsen modne mørke bær, blomme og kirsebær. Smagen er blød og saftig med god fylde. Det er en vin, der fornøjer ganen. Perfekt til kraftig, krydret mad med velsmagende saucer.

   God søndag fra Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndagskylling