HØNSESALAT

KYLLINGESUPPE OG NUDELSALAT PLUS KONKURRENCE

coop04

coop06

coop07 SPONSORERET

(OBS. KONKURRENCE NEDERST I INDLÆGGET OM 500 KR. TIL COOP!)
KONKURRENCEN ER SLUT

Da Emilie og jeg blev spurgt om vi ville skrive et par indlæg for Coop om deres økologi-indsats, gik der ikke mere end sådan cirka to sekunder før vi havde skrevet både ja og juhu til hinanden. Både økologi og Coops butikker ligger nemlig vores hjerter ret nært, så det passede som fod i hose ned i vores lille blog.

Både Emilie og jeg køber on-off kasser hos Aarstiderne til aftensmåltiderne, men ellers foregår stort set alle indkøb i Coops butikker, særligt Irma og Kvickly er blandt favoritterne. Det er de, fordi de har et solidt udvalg af gode produkter, og ikke mindst fordi økologien er prioriteret højt – og netop denne indsats har Coop nu valgt at give en ekstra skalle.

De har nemlig som erklæret mål at gøre Danmark dobbelt så økologisk, som det er nu, over de næste 5 år. Alle skal have råd til økologi, og det betyder at Coop vil have det bredeste sortiment og de laveste priser. Det synes jeg fannermig er nogle seje mål at have! Og jeg støtter op om dem ved netop at købe økologi i forretningerne og dermed vise med min pengepung, at det er det, jeg som kunde ønsker.

Jeg spiser ikke 100 % økologisk, men jeg har aldrig været så tæt på som nu. Særligt efter jeg blev mor, har andelen af økologiske varer fået et godt nøk op. Da Benny skulle til at spise mad, virkede det simpelthen absurd andet, når der skulle noget ind i hans fine lille og næsten uberørte babyøkosystem. Senere har jeg tænkt, at min krop da egentlig fortjener samme gode behandling.

Mejeriprodukter køber jeg altid økologisk og jeg undværer hellere smør end at købe konventionelt – eller stikker i en nabobutik på vejen hjem, hvis hylden er tom i den første. Kød er en anden ting jeg kigger ekstra dybt i køledisken efter, alternativt vælger jeg dét, der er anbefalet af dyrenes beskyttelse. Og grøntsager vil jeg også meget gerne have i øko-variant. Alternativt køber jeg dansk, hvis der ikke er øko.

At spise så meget øko som jeg gør kan lade sig gøre fordi jeg har en økonomi, der tillader, at jeg betaler for råvarer, der er produceret under ordentlige forhold. Men det kan også lade sig gøre fordi jeg sparer på kødet, fordi jeg insisterer og fordi jeg forsøger at lade økoudvalget være mit dogme: Har de ikke økologisk broccoli til min kyllingesuppe, så vælger jeg økoportobellosvampene i stedet. Og så kan det lade sig gøre, fordi jeg forsøger at begrænse mit madspild, og dermed ikke bruge uforholdsmæssigt mange penge på mad, jeg ikke når at spise.

Når alt det her er sagt, så føler jeg også trang til lige at understrege, at der altså også ryger ikke-økologiske varer i kurven. Nogle dage kan jeg godt grine lidt af min indkøbskurv. Særligt hvis jeg har været sliksulten, da jeg gik i gennem butikken. Så ligner det nemlig at det er to forskellige mennesker, der har bidraget til kurvens indhold: Al “rigtig” mad er økologisk, og så ligger der lige en pose Katjes kattepoter, en Hansens chokoladeis (som i øvrigt er lavet på økologisk mælk, men som ikke er økologisk) og et eller andet andet snolder. Men egentlig så giver det fin nok mening i mit hoved. Alt med måde – jeg forsøger gerne at kanalisere min sukkertrang over i frugt eller bær, men når det ikke lykkes så tager jeg altså “the real deal”, som ofte ikke findes i økologisk variant.

I tirsdags havde jeg fri, hvilket min krop åbenbart fejrede ved at blive godt og grundigt syg. Benny var også syg og Clausen, som var på besøg ditto. Derfor dappede jeg under Bennys lur i Kvickly på Falkonér allé, fast besluttet på at lave en helbredende kyllingesuppe. Derudover fik jeg stocket op på både god olivenolie og den smagsneutrale kokosolie fra Urtekram, som jeg er begyndt at stege i. Der var også lækre økovindruer (konventionelle vindruer skulle være noget af det der indeholder allerflest sprøjtegifte, så jeg holder mig til de økologiske), ditto kiwi, citroner, gulerødder, løg, mælk, smør osv. osv. – og så også lidt økologisk, svanemærket uldtøj fra Änglamark til Benny. Jaij!

Men da jeg kom til kødafdelingen var der sgu ikke noget økokylling og det køber jeg altså ikke konventionelt. Jeg klagede min nød til slagteren, der beklagede og fortalte at nogle gange kan produktionen simpelthen ikke følge med. Det er jo et positivt problem, blev vi enige om, da det jo er det tydeligste tegn på, at der virkelig er ved at ske et ryk i befolkningen. Jeg overvejede at lave små kødboller af kalv og flæsk i stedet, men var for opsat på kyllingen, så jeg dappede lige forbi Irma på Falkoner plads og købte tre hele kyllingelår for 55 kr. De tre lår rakte til to voksne (barnet havde ikke den store appetit) i to dage uden at der var slåskamp om kødet. Så når folk synes at økokylling er aaalt for dyrt, så tænker jeg, at de måske kan blive lidt bedre til at udnytte al kødet og at strække det på en smart måde.

Hjem igen, og så i gang med middagen.

Kyllingesuppe og nudelsalat

coop02

Nudelsalat:

 • 150/200 g æggenudler
 • 2 gulerødder
 • 1 fed hvidløg
 • 1 løg
 • 1/2 bundt koriander
 • 1/2 sød basilikum

Dressing til nudelsalaten:

 • Soya
 • Citron
 • Fish sauce
 • Sesamolie
 • Olivenolie
 • Teriakisauce

Kyllingesuppe:

 • 2-3 hele kyllingelår
 • 1-1,5 l vand
 • 10 hele peberkorn
 • 1 stort løg
 • 2 portobellosvampe
 • 3 forårsløg
 • 2 håndfulde edamamebønner fra frost
 • Evt. limeblade (5 stk) og et stængel citrongræs
 • Evt. ingefær- og gurkemejerod

 

Sådan gør du:

Sæt en gryde over med kylligelårerne, vand, peberkorn og løg i grove stykker. Tilsæt også citrongræs og limeblade

Lad kødet koge mørt (40-50 minutter), mens du skærer forårsløg og portobellosvampe i skiver samt snitter gulerod, løg og hvidløg superfint til nudelsalaten. Urterne skylles grundigt og snittes.

Når kyllingekødet er gennemkogt, tages kyllingen op og pilles, når den er dampet lidt af. Suppen koges godt ind uden låg. Dressingen til nudelsalaten blandes af sesamolie, olivenolie, soya, fishsauce, citronsaft og teriaki. Smag dig lidt frem.

Nudler og de finthakkede gulerødder, løg og hvidløg overhældes med kogende vand og trækker til nudlerne er færdige. På den måde tilberedes grøntsagerne uden at blive for udkogte.

Suppen sis og smages til med salt, peber og evt. soya, et dryp æblecidereddike eller citron. Svampene kommes i og får lov til at koge med et par minutter. Herefter dumpes det plukkede kyllingekød, edamamebønnerne og forårsløget i gryden og varmes igennem.

Når nudlerne er færdige sis vandet fra og dressingen vendes i nudelsalaten sammen med urterne (du kan vælge at gemme halvdelen af urterne til suppen).

Ved bordet rives ingefær og gurkemeje over suppen efter smag og behag.

Det var en virkeligt dejlig middag. Let og varmende på samme tid. Og ganske smart at man selv kan styre styrken på ingefær og gurkemeje. Clausen toppede vist op med noget psykostærk chili også. Det er også en mulighed hvis man er til den slags.

coop03

coop08

KONKURRENCE!

Og HVIS du er nået helt herned, så er det altså konkurrencetid! Du kan nemlig vinde et gavekort på 500 kr. til Coops butikker (med undtagelse af Irma). Alt du skal gøre er at smide en kommentar, hvor du fortæller om dit forhold til økologi. Det kan både være hvad økologi betyder for dig, hvad der skal til for at du ville spise mere økologisk eller hvordan du får råd til økologi. Ordet er frit! Og vi trækker en vinder om en uge, som annonceres her på bloggen!

Du kan læse mere om Coops økotiltag på www.coopokologi.dk

Sæt i gang 🙂

coopbutik

 

 

60 kommentarer

 • Stine

  Jeg køber desværre ikke så meget økologi endnu, andet end æg (som jeg så altid køber økologisk), men jeg vil virkelig gerne være bedre til at prioritere det. Jeg tror jeg må forbi COOPs butikker noget oftere, for det ser lækkert ud på de billeder dér.. Og så vil 500 kr. hjælper enormt i et studie-budget 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg er ikke fanatisk, men har nogle ret klare stsndpunkter, når det kommer til animalske produkter. Jeg kunne aldrig finde på at købe ikke økologisk kød, fjerkræ, smør, mælk osv. Jeg er ligeledes meget bevidst om at bruge svanemærkede produkter til huden og rengøring. Havregryn, gulerødder og andre basisvarer (hvor prisforskellen er minimal) er også stort set altid øko. Når det kommer til grønt, vil jeg hellere prioritere lokale varer fremfor økologi.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Gulerødder og mælkeprodukter er altid økologiske, når jeg køber ind, men må tilstå at så stopper det også der.
  Jeg ville ønske at jeg var bedre til at købe økologisk, men det er bare så dyrt 🙁 Men hvis jeg valgt et gavekort på 500kr, så ville jeg bruge hele beløbet på lækre økologiske råvarer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Wow, den nuddelsalat ser lækker ud! Også muligt at lave på SU-budget 😉
  Jeg er vokset op med økologi og vælger det der hvor det er muligt for mig, men falder ofte i og køber det billige alternativ – øv! 500 kr vil hjælpe og gøre hverdagen lidt mere lækker 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise R

  Jeg forsøger at købe økologisk som hovedregel – og mælkeprodukter, æg og mel/gryn er altid øko. Savner et større udvalg af økologisk ost og kød. Og synes at øko fjerkræ er ret dyrt hos Coop mens Netto har været ret seje med deres kylling fra Løgismose så noget lignende kunne være fedt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Jeg er vokset op med økologi, så det har været helt naturligt for mig også at handle økologisk som voksen. Det er selvfølgelig lidt dyrere og mere besværligt indimellem, når man må i flere forretninger, men jeg har faktisk aldrig overvejet andet. Når det er sagt, er jeg dog også til fals for Familieguf, Salte fisk og andet snask indimellem, så det der med at indholdet i indkøbskurven af og til ser lidt skizofrent ud, det kender jeg alt til

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Jeg køber desværre ikke særlig meget økologisk. Jeg prøver at prioritere det hvis prisforskellen ikke er særlig stor, men må indrømme at med mit su-budget er det til tider ikke det nemmeste. De 500 kr ville helt klart gå til økologiske varer, da jeg super gerne vil købe økologisk!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Min store datter kom hjem fra O.klasse og fortalte, at hvis man skulle spise sundt skulle man købe økologisk og hun fortalte hvordan mærket så ud, og at det havde hun lært. Nu er det jo ikke al mad, der er sundt fordi det er økologisk, men på en eller anden måde så er der lighedstegn mellem de to ting. Alt med måde, kan jeg vælge øko eller dansk er det at foretrække. Men nogen gange (også ofte), så ryger der andet med. I familien spiser vi økologisk når det er noget af det vi spiser meget og ofte (havregryn, gulerødder ex.), eller når det gælder ex. æg (puha et buræg havner aldrig i kurven)… Men det er ikke et must, selvom min datter nu også er opmærksom på det.
  Nå nu vil jeg hente pigerne og smutte ned og købe en masse fredagsslik.
  Ps. Ser god ud jeres kyllingesupppe 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Liv

  Jeg har tit oplevelse som dig, når jeg er ude og handle! Kurven er fyldt med gode øko-sager og så lige en bountybar der stikker lidt ud af sammenhængen 😉 Nogle grønsager køber jeg den konventionelle og danske udgave af, mens nogle simpelthen skal være øko – både pga. sprøjtegifte men også fordi de smager 100% bedre som øko (eks. tomater!). Kød? Øko eller dyrenes beskyttelse, jeg har ikke samvittighed eller lyst til at købe andet 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Caroline

  Studenter økonomi og økologi hænger desværre ikke så godt samme… Men æg, mælk og smør er som udgangspunkt økologisk, og så ved jeg ikke noget bedre, end når supermarkederne har ‘momsfri’-tilbud på økologien, så man kan få fyldt op i køkkenet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida V.R.

  Vi prioriterer økologi så meget som det overhovedet kan lade sig gøre på en studieøkonomi. 🙂 Jeg elsker når jeg kan købe dansk OG økologisk – dét er det bedste! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maiken

  Jeg foretrækker økologisk og forsøger så som vidt muligt spise udelukkende økologisk. Jeg vægter det altid højst i forhold til animalske produkter men vælger også måske kun at spise disse 1-3 gange i ugen, da jeg er studerende. Men i frugt og grønt der sørger jeg typisk for at købe grove ting der typisk er lidt billigere og som holder længe, selv når man kun er én. På den måde så lærer man også at bruge et hvidkål på ret mange forskellige måder! Derudover så tænker jeg ALTID i sæson.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Betty Jacobsen

  Jeg køber så meget økologisk, som muligt. Heldigvis ser det ud til, at der efterhånden kommer flere øko-varer på hylderne. Det kunne være dejligt, hvis det blev billigere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla K

  Jeg ville elske at kunne bryste mig af at spise udelukkende økologisk! Kan kun se fordele herved! Desværre bor jeg et sted hvor der kun findes få muligheder fir at købe økologi. Jeg spiser derfor 50/50 men forsøger til gengæld at vælge dansk. Derudover synes jeg det er ærgerligt at mange økologiske varer er en del dyrere.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene

  Vi er begyndt at prioritere det mere, mest basisvarerne dog. Prisen betyder stadig en del. De bedste tips jeg har er klart at kigge reklamer – øko er tit på tilbud, spise efter sæson også strække kødet ved at putte mindst halv grønsager / halv kød i kødsaucen f.eks.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Victoria

  Mit forhold til økologi er altid bedst i starten af måneden. Haha! Der elsker jeg at prioritere lækre og sunde madvare, men desværre holder det ikke måneden ud som studerende. Dog har jeg nogle basic vare som jeg altid køber økologisk. F.eks. Æg og kød. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • pia sroka

  Jeg kigger altid efter de bedste tilbud på økologi, så køber jeg stort ind hvis det er billigt,og fryser det ned, men det er ikke alt som er økologisk, det kommer helt an på hvad der bedst kan betale sig at købe prismæssigt. :smiley:

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura N.

  Jeg køber alle animalske produkter økologiske! Jeg kan ikke bære tanken om den behandling konventionelle landbrugsdyr får. Det betyder at jeg ikke spiser særlig meget kød, mit su-budget rækker sgu ikke til det, men det gør mig intet! Derudover køber jeg for det meste mel og gryn og sådan økologisk, hviket klart er at foretrække,men det er ikke et absolut krav for mig. Mht frugt og grønt prioriterer jeg dansk og lokalt højre end øko, men det skader ikke at det så også er øko (mine gulerødder er fx altid øko). Ser dog ingen ide i at købe fx øko italienske æbler når de danske er i sæson! Jeg elsker at handle i Coops butikker og især min lokale SuperBrugsen! Når jeg får nok af Netto tyr jeg altid til den, selvom prisen er lidt højere er følelsen sgu også det bedre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille juul

  Jeg tænker præcis som dig mht mest muligt øko og en daglig prioritering. Jeg har en umættelig søn på 15 år – han spiser hele tiden og det kræver sin kvinde at sørge for at det meste af det er sundt. Kh Pernille

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Connie A

  Jeg prøver så vidt muligt at købe økologisk, men må indrømme at det ikke altid sker også fordi det er dyrt ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Hamborg

  Nøøøij, den nudelsalat fik min mund til at løbe i vand :heart_eyes:
  Økologiske varer ville jeg ønske var det eneste som var i mine køkkenskabe – men på SU lykkedes er det dog ikkerealititen. Dog benytter jeg gode tilbud til AGF’s lagt lidt på hylderne – og er stor fan af de lokale økologiske varer min SuperBrugsen har

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine bb

  Når jeg køber økologi er det pga jeg ikke har lyst til at fylde en masse skidte stoffer/pesticider i min lille dreng.. Dog bliver det mest til mælk, havregryn og indimellem grøntsager… Jeg undgår til gengæld altid broccoli og bananer.. Har haft et par episoder med døde kryb overalt efter et kogt broccoli hovede og hader de bananfluer som bananposerne (øko) fragter ind i mit hjem

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johanne

  Jeg må ærligt indrømme, at de økologiske køb er begrænset. Prisen betyder altså bare en del, når man er på SU 🙁
  Men fx gulerødder, æg og mejeriprodukter køber jeg stort set altid økologisk, og så bliver der tanket godt op i basislageret, når Føtex har 25 % på alt økologi den første lørdag i måneden.
  Med et gavekort til Coop, vil jeg helt klart få afprøvet deres økologiske sortiment 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mai O.

  Vi går vældigt meget op i økologi: Derfor forsøger vi selv at lave så meget som muligt at det, vi spiser. Vi har grissebasser, får, fjerkræ og kaniner, og så bliver vi med årene forhåbentlig også dygtige til at dyrke grøntsager og frugt selv 🙂 Når vi handler, betyder det ret meget, at dét, vi køber, enten er økologisk eller dansk. Jeg er på S.U., så vi har ikke altid råd – men vi gør vores bedste, og det ER jo også blevet billigere at købe økostuff – heldigvis!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Jeg er KÆMPE fan af økologi, men på SU synes jeg nogle gange, det kan være svært at vælge økologisk, også selvom jeg allerede lever efter nogle af de samme principper som dig.
  Men det her indlæg har helt sikkert være et lille spark bagi, og med dine gode råd og tanker har jeg fået ny (øko)energi!
  Derudover har jeg et studiejob i en SuperBrugs og jeg er virkelig glad for at arbejde i en butik hvis koncept, jeg kan stå inde for. Og som en lille bonusinformation kan jeg fortælle at alle medarbejdere i Coop sidste år fik en kasse fyldt med øko-bageingredienser i julegave – behøver jeg sige, jeg glæder mig til denne års julegave? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah S

  Jeg er for nyligt flyttet hjemmefra, og på en SU, synes jeg at det kan være svært at få plads i budgettet til at købe så økologisk som jeg gerne ville. Jeg prioriterer mad højt, og forsøger at købe stort ind når der er gode tilbud, så min fryser kan fyldes op med økokød og økokylling.
  For 500kr ville jeg fylde køkkenskabene op med lækre varer!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  Jeg vælger økosager når det er muligt, og SU’en tillader det. 🙂
  Hvis de økologiske landbrug fik lidt bedre støtte, ville det blive endnu mere fristende at putte øko-varerne i kurven. De 500 kr ville helt klart udelukkende blive øremærket til lækkert øko-snask!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • LS

  Jeg har et blandet forhold til økologi… Min ambition er jeg udelukkende gerne vil spise økologisk, men samtidig synes jeg også det er dyrt. -Dog er det rart det er begyndt at blive billigere for det bedste ville jo være at kunne tænke på ens sundhed, fremfor kun ens pengepung.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Aske Olsen

  Økologi betyder super meget for mig, selvom økonomien ikke altid er til det, synes jeg det er vigtigt, der er flere grunde til at købe øko men vigtist er at økologi går fri for alle mulige pesticider og antibiotika og jeg ved ikke hvad, listen er lang! Jeg ville ønske man kunne trække økologi køb fra i skat, så alle ville købe økologi 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria Ørum

  Vi er en familie på 2 voksne og 4 drenge,ville rigtig gerne gøre mere i økologi,men det er prisen der vinder når jeg handler ind..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Vi prioriterer økologi virkelig højt, det er ikke alt der er øko men en stor del, specielt kød, grønt, basisvarer og smør (min kæreste har nedlagt veto mod øko mælk, åbenbart smager det ikke godt?) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Som studerende er mit madbudget nogle gange lidt stramt, så jeg køber ikke 100% økologisk. Æg og kød er altid øko, frugt, grønt og mejeri er det oftest, mens jeg på kolonial området tit må vælge det fra. Mit bedste tip er at holde øje med tilbud, hvor man ofte kan finde økologi til fornuftige priser 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann

  Jeg forsøger at købe overvejende økologisk ind, men det hænder da at der også ryger ikke økologiske varer i kurven. Dog forsøger jeg så vidt muligt når det drejer sig om f.eks. æg, mælk og havregryn at købe økologisk.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva Jensen

  Jeg er på su, så jeg er desværre nødt til at prioritere, hvis jeg også vil kunne hygge mig lidt med biografture o.l.
  Derfor prioriterer jeg altid at købe økologisk æg og mælk. Kød er økologisk nogle gange. Frugt og grønt desværre kun sjældent.
  Havde jeg de ekstra penge det kræver at købe økologisk altid,så gjorde jeg det. Først og fremmest for dyrenes skyld men så sandelig også for min egen og naturens skyld.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  Jeg lever slet ikke udelukkende økologisk, men med nogle ting vil jeg ikke gå på kompromis. Derfor er min mælk, smør, yoghurt og æg altid økologisk samt enkelte af mine skønhedsprodukter.
  Om jeg bliver mere økologisk fremover – måske når økonomien er lidt mere fast 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ann-Sophie

  Jeg vil så gerne købe mere økologisk, men da jeg er studerende, synes jeg det er svært at finde økonomi til. Jeg prøver at købe økologisk når der er råd og budget til det. Måske jeg skulle gå mere i coop? Men æg er ALTID økologiske 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Jeg spiser overvejende økologisk – og alt, hvad der er lavet af dyr skal være det (eller friland). Ellers køber jeg noget andet.

  Det har ikke været et problem i de syv år, jeg har studeret/været på dagpenge – og jeg har endnu ikke haft behov for at skrue op for madbudgettet (1.200 pr person, inkl. kedelige ting som køkkenruller og tandpasta), selvom vi nu er to færdiguddannede mennesker.

  Det handler for mig om at prioritere: brug pengene på rigtig mad, drop fancy knækbrød, saft og triste, sure, chilenske blåbær, medmindre der er overskud. Bland din egen müsli og lav din egen hummus. Og køb alle irmas datovarer fra køddisken og kom dem i fryseren! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise P

  Før jeg blev mor for 13 måneder siden brugte jeg næsten hele min løn på restaurantbesøg, takeaway, drinks og sjov og ballade. Det kunne godt løbe op!! De penge bruger jeg i dag på at købe stort set 100% økologisk. og ja det koster, til gengæld har jeg sjældent (desværre) pottemånen fremme når det gælder panikindkøb pga tøjkrise fredag i Zara, drinks til 90 kr og dyr vin og tømmermændsjunk. Mange jeg kender synes især et er for yrt at købe øko kød. Her har jeg et godt tip. Kig efter datovarer fx i Irma og Fakta. I sidste uge fandt jeg økokoteletter sat ned til 30 kr og øko ribeye til 40 kr i Fakta (på Nørrebrogade) med holdbarhed til dagen efter. I går besøgte jeg den super lækre Irma flagstore og gjorde et kup, en stor øko kylling sat ned til 70 kr og to pakker hakket okse som røg i fryseren til 20 kr pakken. Hermed får man lækkert økologisk kød til konventionelle priser, samtidig med at man undgår madspild. Hvis det lød lidt for helligt kan man jo supplere lidt med ikke øko guf og vin… og glæde sig til man igen kan komme ud og drikke dyre drinks engang i mellem..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • linda christensen

  Jeg må indrømme at jeg ikke køber meget økologi da jeg ofte syntes det er meget dyrt, men hvis det er nede i ca samme pris køber jeg meget gerne frugt og grønt da jeg syntes man kan se det ser sundere ud (ikke så pumpet og forgroet som det andet) 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sacha/jordforbindelsen

  Synes desværre at økologi er blevet til religion blandt nogle, hvilket bliver til et statussymbol i ekstremerne, som bruges til at slå andre i hovedet med.
  Hvilket er enormt ærgerligt.

  F

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sacha/jordforbindelsen

   og så ramte jeg send inden jeg var færdig..

   Det eneste jeg køber fast som øko er citroner, hvilket kom efter at jeg en gang stod med en overfladebehandlet citron, hvor jeg kunne skrabe voks af med neglen.
   Derudover er Fromage Frais også økologisk, men det skyldes at mærket jeg køber i dag kun findes som øko på hylden.

   Jeg kigger ikke på om der er ø-mærke på en fødevare, men ser på den om jeg har lyst til at spise den og så tager min pengepung det afgørende valg.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stinne

  Jeg køber ikke 100 procent økologi, men arbejder hen i mod det. Alle mine nasisvarer er økologiske, men jeg er ikke så god til at få købt økologisk kød, frugt og grønt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Uf for en lækker opskrift på suppe. Den bliver lige gemt 😉

  Økologi er svært syntes jeg. På en SU er det en benhård prioritering der skal laves. Økologi er dyrt (især i en lille husholdning) og så bliver mit alternativ gerne at det er dansk. I de seneste par år har jeg øget min procentdel af økologiske varer, men der er et stykke til de 100%.
  Til gengæld er jeg også super glad over coops initiativ. Der er bare mere økologi et par kroner billigere. Selv i min meget lille fakta. Det er da skønt!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emma Kjær

  At være både studerende og på SU samt økologi-elsker er to ting, der ikke går særligt godt hånd-i-hånd.
  Dog er det en ting, jeg prioriterer i min hverdag. Især Urtekram er en stor favorti fra min side (Jeg har en hel skuffe sat af til Urtekram produkter i mit køkken 🙂 )
  Jeg er også så heldig at bo kun 50 meter fra en kæmpe Kvickly, som til min store glæde forhandler masser af disse.
  Jeg sætter stor pris på at vide, at de produkter jeg fylder i min krop kun vil mig det bedste!
  Dog bliver kød nedprioriteret.. Det er virkelig dyrt at købe økologisk/friland. Derfor ville 500 kr. falde på et tørt sted.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Daniel Petersen

  Okay, nu har jeg RET meget lyst til hjemmelavet nudelsalat! Og suppe!

  Jamen, vi er glade for økologi hjemme hos os. Køber så meget som muligt økologisk. Vi har selv høns, så dér fra får vi æg nok. Især mel og gryn ryger kun med hjem, hvis det er økologisk. Helst også kødet, men udvalget er ikke altid så godt, dér hvor vi handler. Vi gør det så godt som vi kan – det føles bedst! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siv

  Jeg forsøger at købe så meget så muligt økologisk, men må indrømme at prisen godt kan være det der gør at jeg ikke gør det. En SU rækker jo ikke så langt. Jeg spiser sjældent kød netop fordi det ofte er dyrt når det er øko, og så vil jeg egentlig hellere undvære. Derfor er jeg også enormt glad for at priserne på økologi er faldende – det giver jo mening for de fleste at investere i miljøet og i dyrevelfærd og jeg tror mange flere ville vælge økologisk hvis priserne ikke skræmte 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Jeg er studerende (fattig type), og jeg bestræber mig på, at det meste, jeg putter i munden, er økologisk. Derfor er det også irriterende, at KIWI har fjernet deres øko-rabat – det var jo en økonomisk life saver! Til gengæld er jeg fløjtende ligeglad med økologiske tamponer, tandbørster og tøj..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jennifer

  Ting som jeg altid køber økologisk er lime, citron og ofte æg. Desværre er økologi ret dyrt, så når det ikke er højst nødvendigt, så bliver det desværre ikke prioriteret ret højt. Men 500 kr vil da hjælpe til et økologisk budget 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Martin Jensen

  Jeg elsker tanken om økologi. Men den store prisforskel hæmmer mit lidt nærige hjerte i ny og næ.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Prøver at købe så meget økologisk som muligt. Kød får vi fra en øko gård, hvor vi en gang om året køber 1/4 ko og 1/2 gris, og mælk, kylling, spegepølse, smør, leverpostej osv. er altid øko. Æg får vi fra vores egne høns, men skal der købes, bliver de også økologiske.Kigger man efter kampagner med rabat på økologi, kan man få økologiske varer til samme (eller mindre pris) end de konventionelle, så det prøver vi på.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Det gavekort ville være en vild hjælp til SU-budgettet! Jeg ville helst købe økologisk alt, men jeg synes alligevel ikke helt vi har råd endnu – og så kan det være svært at argumentere for at vælge den dyreste variant, når man står i butikken med to udgaver af samme råvare. Derfor bliver indkøbene lidt en blanding, hvor jeg går ca. efter de samme kriterier som du gør. Helst øko, men ellers dansk eller på anden måde ‘mærket’. Æg, mælk, gulerødder og mel køber vi dog altid øko. En sjov dansk tendens til at ‘forsikre’ sig lidt ved i det mindste at købe øko-basisvarer (i modsætning til Sverige og Tyskland hvor det er mit indtryk, at de i langt højere grad vælger det fuldstændigt til, hvis først de går øko-vejen).
  God dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siri J. K.

  Jeg elsker økologi! Selvom jeg er på SU, prioriterer jeg økologi højt. Jeg vælger ofte kød fra og spiser æg i stedet, og grøntsager synes jeg langt hen af vejen er forholdsvis overkommeligt at købe i øko-udgaven frem for den konventionelle udgave. Hvis det bliver for pebret med øko-grøntsager, køber jeg dansk i stedet for. Og så køber jeg ret tit ind om aftenen, fordi der er ofte tilbud på bl.a. Kød – i går fik jeg 400 g økologisk hakket oksekød for 20 kr!
  Når det så er sagt, synes jeg det er frygteligt mange penge man skal af med, hvis man vil have specialprodukter i økologisk udgave og det kunne være en kæmpe luksus, hvis der lige var lidt ekstra på kontoen til det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kristina N

  Jeg er egentlig lidt dobbeltmoralsk, når det kommer til økologi. Jeg køber ikke mælkeprodukter, æg, citrusfrugter, bananer, gulerødder, hakkede tomater, etc., hvis det ikke er økologisk. Men øko kød syne jeg simpelthen er for dyrt. Jeg hapser dog altid økokød, hvis jeg finder det datomærket. Derudover så er jeg at finde i Føtex første lørdag i måneden og Bilka 2. søndag i måneden, hvor de har minus 25 % på alt øko. Der plejer jeg at få fyldt godt op 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise E

  Jeg har altid elsket Irma, kan huske duften af friskmalet kaffe fra da jeg var barn, og har altid forbundet Irma med kvalitet og god service. Men jeg må sige at Irma har fået konkurrence af Kvickly. Nu bor jeg også lige i mellem to butikker (Nørrebrogade og Falkoner), og jeg synes de har oppet sig, både med økologi og sortiment generelt. Og så er det så smart når man har børn at man kan få alt i kvickley, også øko uld og bomuldtøj. Og der er tit tilbud på fx Urtekram og andre øko lækkerier. Irmas hverdags økologi er også fint og prisvenligt, og tit på tilbud. Og så synes jeg Irma er seje til at få kunderne til at vælge økologi, fx ved kun at sælge økologisk mel så der ikke er alternativer. Men skal ikke være hellig, har lige købt frisk koriander, mynte, chilli, rispapir og lime i en dejlig grønthandler på nørrebrogade som bestemt ikke er øko. Men kødet og resten af grøntsagerne som skal i forårsrullerne er øko!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Økologi er meget vigtigt for mig, og jeg kan mærke det er blevet endnu vigtigere efter jeg er blevet mor. Jeg vil gerne give min familie det bedste og ikke fylde dem med sprøjtemidler. Jeg ville ønske at supermarkederne ville oppe sig lidt i forhold til udvalget af øko kød. Jeg er kæmpe fan af Føtex som ofte har – 25% på alt økologi den første lørdag i hver måned. Så her forsøger jeg så vidt muligt at få købt stort ind 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhhhrrr… savl!!!

  Jeg kunne kaste mig frådende over det hele 😀

  Økologi – økonomi… hænger desværre ikke så godt sammen hos mig, selvom jeg gerne ville.

  – Pia H

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde Larsen

  Jeg elsker tanken om økologi og, at man efterhånden kan finde produkter i alle kategorier, der er økologiske. Dog er det en dyr trend, som jeg ikke kan gå all-in på. Jeg forsøger således at købe de produkter, jeg kan i øko-versionen og ellers holde mig til danske/lokale varer, når det er muligt (om de så er øko eller ej). Clean eating er generel vejen frem for mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Jeg køber økologiske æg, mælk og mel, resten er nogle gange økologisk men mest konventionelt. Økonomien styrer prioriteringerne. 500 kroners gavekort ville jeg bruge på økologisk kød – for at vurdere forskellen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg er igennem årene blevet mere bevidst om hvad jeg køber, ikke kun når det gælder økologi, men også hvad de ting jeg køber indeholder og kvaliteten af dem. Økologi er helt sikkert vigtigt, desværre fylder det ikke så meget i indkøbskurven som jeg kunne ønske pga. økonomi.
  Pengene ville nok blive brugt på en god øko julemiddag, enten for familien eller på mit kollegium. 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna-Lise Qvist

  I den ideelle verden købte jeg altid økologisk, realiteten er desværre en anden på SU

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HØNSESALAT