Noma numero uno

Ahaaa!

Af Julie

kebabMuligvis Københavns bedste? And then again: I’m no expert!

Jeg har vist ikke spist en shawarma i et år! Ikke før den anden dag. Jeg synes nemlig at det er ret så klamt med det der kød de står og skærer af med noget der ligner en håndholdt ventilator(/blæser – hvad filan hedder sådan én?). Tilmed mører de som regel alt kødet ned i bunden af pitabrødet, så man først spiser de to skiver agurk og derefter er efterladt med meget meget salt (og bakterieforpestet) kød. Næh du, stik mig en hotdog i stedet, så er jeg glad.

Lod mig dog lokke af venner og Clausens anbefaling af Blågårdsgade-shawarmaen ”Ahaaa!” Og hvor var jeg dog glad for det. Tænkte at jeg hellere måtte gå hele vejen og bestille en med kebab og ikke kylling, for virkelig at teste stedet.

Pitabrødene blev bagt mens vi bestilte og det med lynets hast. Der var mild forvirring over hvis tur det var osv., men det lykkedes os da at få en ”sandwich” (som jeg mener, de kalder det) hver.  Og hold da op. Kødet var friskstegt og kom på grillpladen råt og velmarineret i bl.a. kanel. Der var masser af lækkert fyld, heriblandt velsyltede og skrigpink majroer. Kødet var ikke oversaltet og dominerede ikke hele pizzabrødet. Ja faktisk var det en fornøjelse at spise. Dog også lidt svært, da dressingen og kødets marinade gjorde det hele lidt mere flydende og både jeg og min veninde fik smurt os selv og vores tøj godt ind.. Men det var det værd!

Jeg fik virkelig mod på at spise flere kebabs! Har desuden hørt at stedet laver en ”mean” falafel, som jeg helt sikkert skal teste også.

PS. Hvis jeg bruger ordene kebab, shawarma m.m. forkert, så tag det blot som et tegn på, at jeg indtil for nylig ikke så nogen som helst grund til at interessere mig for hvad der er hvad. Det kunne være man lige skulle læse lidt op på det.

PPS. Tag din shawarma med ud. Selve stedet og dets indretning er altså ikke noget at råbe hurra for. Så ud og nyd Blågårdsgade mens du spiser!

2 kommentarer

  • Kan virkelig anbefale deres falafel!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Den må prøves! Var faktisk dernede for at smage én i en af de solrige weekender, vi lige har haft, men der var kun en (1!) på arbejde til de 15 sultne kunder før mig, så opgav tanken meget hurtigt! Håber ikke det er noget der sker tit – han så meget presset ud 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Noma numero uno