Impulskøb

Funky hverdagskoteletter


Af Emilie

For efterhånden halvandet år siden fandt jeg en opskrift på koteletter i fad i Magasinet Mad!, som bare lød helt vild god. Det gik dog hverken værre eller bedre, end at bladet strandede hos Lises faster i L.A., og trods gode intentioner, så rakte den fotografiske hukommelse (på trods af rettens enkelhed!) desværre ikke til at jeg sidenhen kunne genkalde mig den. Stor var glæden derfor, da jeg på en tur i Netto/Føtex (det kan jeg så heller ikke længere huske…) genfandt koteletterne i bogen Funky Hverdagsmad af bl.a. Carsten Kyster. Det er generelt en anbefalelsesværdig kogebog for inspiration til rimelig simpel, men stadig sjov mad til hverdag.

Nå – men tilbage til de der koteletter. Retten er faktisk ret simpel, den består af nakkekoteletter i fad med stegte løg og squash i fløde/sennepssauce. Ren 80’er-kotelet nostalgi til den store guldmedalje, go’ til en regnvejrsdag – og vild nem at lave til mange. Så da jeg her for en uges tid siden havde gaflet mig et par pakker nakkekoteletter i Irma på tilbud, og jo lige så godt kunne bruge hele baduljen, blev det til en omgang hyggelig torsdags-fællesspisning.

Here goes Kyster og Co’s opskrift (til ca. 5 personer):

Nakkekoteletter (beregn 1-2 pr. næse)
Olivenolie
4 løg (snittes til ringe)
2 squash (skæres i skiver)
4-5 dl madlavningsfløde (evt. blanding med den hyggelige på 38%)
Et par gode spiskeskefulde dijonsennep
2,5 dl hønsebouillon
1 bundt dild
Salt og peber

Tilbehør: Ris eller groft brød

Opvarm ovnen til 180 grader. Koteletterne krydres med salt og peber og brunes hurtigt på panden. Stilles til side.

Løg og squash steges i olivenolie på panden fra koteletterne til løgene er blevet bløde og squashen let brun. Tilsæt sennep, fløde og bouillon og lad det koge op. Smag til med salt og peber.


Smid nu sauce og grøntsager i bunden af et fad og placér koteletterne herpå. Smør en lille ekstra klat sennep på hver bøf og drys med grofthakket dild og så er det bare en tur i ovnen i ca. 15-20 minutter. Vi lavede basmatiris til, og de virkede som den perfekte svamp for den gode sennepsflødesauce – men er sikker på at groft brød også ville gøre sig godt til samme formål!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Impulskøb