Onsdagsfredag på Toldboden

Et stort svin!

svinAf Julie
Det var lige hvad jeg faldt over i Føtex den anden dag. Havde en voldsom trang til nakkekoteletter og stod og rodede i køledisken. Her faldt jeg over ca. 2,2 kg nakkefilet til sølle 107 kr. Til sammenligning kostede ca. 400 g. Ca. 55 kr., så det var noget af en besparelse.
svinsvin i skiver
Nu er kødet blevet skåret op – og det blev til 15 (!) gode nakkekoteletter i alt – plus det løse. Det er en besparelse på mere end 50% (klap klap på skulderen til mig). Når man selv skærer ud, kan man også selv bestemme tykkelsen på koteletterne – på den måde undgår man de kedelige meget tynde koteletterne, man nogle gange får fingrene i. De er næsten umulige at stege ordentligt.

Koteletkøbet faldt sammen med leveringen af KUK-kassen og i går aftes blev det derfor til en kotelet stegt med lidt sennep på og en omgang af blandede godter fra kassen.
grønne sagersauce
Sommerhvidkål og en enkel fin gulerod (med top) skæres i skiver og sauteres i lidt olivenolie. Put låg på, så det holder på varmen og damper grøntsagerne. Når den første mørhed indtræffer tilføjes lidt friske hele spinatblade og et par grønne asparges i mindre stykker. Giv det moderat varme til spinaten er faldet sammen og resten er lækkert sprødmørt. Da koteletten var færdig, smed jeg lidt ekstra sennep, lidt kogende vand og flydende bouillon på panden og lod det varme godt igennem. Herefter tilsatte jeg lidt fløde og lod det koge tykt.

svin, grønt og saucePandesaucen kom over koteletten og grøntsagerne som det møffede indslag. Det var en super duper kombi! Og så tog det vel ikke meget mere end 20 minutter. Også ganske rart!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Onsdagsfredag på Toldboden