Postkort fra Berlin

Limekanelchokokombocookies

cookies med kanel, lime og chokolade

cookies med kanel, lime og chokolade

Af Julie

I forgår overmandede min kagetrang mig – igen. Det blev til cookies med lime, kanel og chokolade. Det gode ved at have en blog sammen med andre, er at man faktisk også kan blive inspireret af sin egen blog. Smart! Her tog jeg udgangspunkt i Emilies Sarah-inspirerede cookies (som jeg allerede har lavet to gange!) og tilføjede 1 tsk kanel, saften fra 1 lime og finthakket skal fra 2 ditto (altså limes, ik).

Kombinationen kom jeg frem til, da jeg havde et par økolimes i køleren, som gerne ville bruges. Jeg var lidt i tvivl om hvorvidt lime var gode venner med mørk chokolade (hvid chokolade og lime er jo en klassiker!), men her kom den fantastiske foodpairing hjemmeside mig til hjælp. Supersjov hjemmeside, hvor du kan finde ud af hvilke råvarer, der passer med hvad eller hvilke råvarer der kan erstatte en ingrediens du mangler. Den er rigtig handy når du gerne vil (videre)udvikle en opskrift og gerne vil have inspiration – eller se om lime og mørk chokolade egentlig passer godt sammen, som i mit tilfælde. Samtidig kan siden give anledning til nogle nye og lidt mere usædvanlige kombinationer. Det var også her kanel kom ind i opskriften.

Foodpairing databasen indeholder ikke alle råvarer, men der kommer hele tiden nye til. Der er også forskellige drikkevarer, fx gin, så der er også mulighed for at udvikle funky drinks 🙂

Le cookies blev et fint eksempel på sidens styrke. De blev nemlig rigtig gode og både chokolade kanel og lime svinger rigtig godt. Chokoladen er nok hovedpersonen i smagsprofilen, hvor limen ikke decideret smager af lime, men tilfører frugtig friskhed og en smule syre og hvor kanelen ikke er overdøvende men ligger en fin krydret klangbund (jesus jeg kan lave nogle corny formuleringer omkring smag. Håber I kan følge mig).

Konsistenswise blev dejen lige det tørreste, måske fordi ægget jeg brugte var mikrolille. Det eneste det gjorde var dog, at de ikke flød så meget ud som tiltænkt. Anden portion fik lidt hjælp i form af et lille mas inden de røg i ovnen. Det hjalp – ellers kan man nok sagtens tilføje lidt mere væde i form af mælk eller æg.

2 kommentarer

 • Det lyder sønt. Jeg følger dig hele vejen. Må prøves snart. Er virkelig fan af småkagebagning for tiden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tak Maja. Godt at høre! Jeg er også blevet bidt af en gal bager. Bager meget mere end jeg plejer og kan ikke helt finde ud af om det er godt eller skidt. Det gode ved kager er at man altid kan glæde nogen med dem, hvis man er kommet til at bage lidt flere end man burde spise. Hehe.
   /Julie

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Postkort fra Berlin