FLANKSTEAKEN OG DENS VENNER

EN SLAGS THAI BEEF SALAD

PhotobucketMin sommerferie bragte mig blandt andet til solskinsøen Bornholm, der pga ekstrem heldig timing rent faktisk levede op til sit navn denne sommer. Det vil jeg naturligvis berette mere om senere, da Bornholm er stopfyldt med fantastisk mad (og særligt søde sager!). Men her i første omgang vil jeg starte med at berette om en rigtig rar thai-inspireret oksekødssalat tilsat et nordisk strejf af spidskål, som vi biksede sammen første aften, da vi ankom lidt halvsent til øen.

Vi havde efter en heftig weekendtur forinden Bornholm med usandsynlig meget god mad og drikke brug for at være lidt sunde – og her passede thai salaten perfekt ind. Sund uden at være fanatisk – vi skulle jo liiige afklimatisere:)

Til tre personer brugte vi:

 • 3 tykstegsbøffer (de fleste gode bøfudskæringer vil kunne bruges)
 • ½ spidskål
 • ½ bakke bønnespirer
 • 3-4 gulerødder
 • 1 bundt forårsløg
 • 1-2 finthakkede friske chilier
 • 1-2 håndfulde ristede og saltede peanuts
 • Marinade til bøfferne: fiskesauce, olivenolie, halvdelen af chilien, peber, soya, brun farin
 • Dressing til salaten: fiskesauce, olivenolie, soya, flydende honning, salt og peber

Start med at rør ingredienserne til marinaden sammen (sjus dig lidt frem med mængderne – men ca. ens mængdeforhold mellem soya og fiskesauce og olie + 1 spsk farin) og smid bøfferne i, så de lige får lov at vende og ligge en 5 minutters tid. I mellemtiden snittes spidskålen fint, forårsløgene skæres i tynde ringe, bønnespirerne skylles og gulerødderne skrælles, snittes på tværs og skæres i tynde stave.

Tænd en pande på høj varme,  og smid bøfferne på, så de får en god stegeskorpe, men pas på at de ikke brænder på pga. farinen i marinaden. De skal ikke have særlig længe, da de gerne må være ret rosa indvendigt. Kan evt. stå og trække lidt på panden, mens dressingen til salaten blandes og peanuts til at toppe hakkes.

Når bøfferne er klar, anrettes salaten. En bund af spidskål, top med gulerødder, forårsløg og bønnespirer, blandt let og drys den resterende friske chili og peanuts ud over. Slut med dressingen, og skær bøfferne og anret på toppen af hele herligheden!
Photobucket

3 kommentarer

 • Anna

  Kommer der snart indlæg om Bornholm!? Jeg skal nemlig dertil i næste uge og vil elske at få madtips fra en madelsker inden. Det ville være det lækreste! Tak for en god – og lækker – blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

   Uhh Anna, så kan jeg godt se, at jeg skal til at i gang – der står hermed færdiggørelse af blogindlæg om Bornholm på skemaet i aften – så stay tuned – indlæg coming up til i morgen 🙂

   Kh Emilie

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

   Lækkert mand! Det er sgu god service du leverer! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FLANKSTEAKEN OG DENS VENNER