HOHOHO: CHOKOLADE HVER DAG

KÆRLIGHED TIL KEFIR

Photobucket

Jeg elsker kefir! Den bedste drikkeyoghurt uden tilsat smag og sukker – og som mætter, plejer maven med gode bakteriekulturer og er perfekt at have med i tasken i sådan en smart fætter som ovenfor. Skruelåg rocks!

Yderst vigtigt er selvfølgelig smagsoplevelsen. Sådan en kefirfætter er både mild, rund og fed i smagen, men med en dejlig syrlighed, som i nogle varianter også kan mærkes lidt på tungen. Som sagt: Elsker det.

Eneste problem: Kefir er ikke til at opdrive i lille Danmark! Jeg synes jeg har kigget i alle supermarkeder, kiosker m.m. Og hver gang er det det samme: Alskens drikkeyoghurt – med smag. Gider hverken drikke dem med sukker eller lightprodukterne. Så jeg undværer i stedet og sukker over, at jeg kun kan drikke min elskede kefir i udlandet.

Både da vi var i Kassel i sommers og Poznan i efteråret drak jeg store mængder kefir, for ligesom at føle mig tanket op – og så fordi det altså i min verden er det perfekte bud på en morgenmad to-go eller et mellemmåltid til den lille sult.

Er det mig der har overset noget? Fortæl mig endelig hvis I er stødt på Kefir eller anden naturel drikkeyoghurt i to-go pakning ude i det danske land.

Alternativt overvejer jeg at skrive lange tiggende breve til folk som Irma, Thise eller Arla og forsøge at få dem til at få øjnene op for det uhyggeligt store markedspotentiale, der er i produktionen af en god dansk kefir. Er sikker på at den ville blive et hit!

19 kommentarer

 • Jeg kender ikke denne Kafir, men jeg har lidt samme “problem”. Jeg er pt bosiddende i Frankrig, og hvis der er noget, som er godt her, så er det deres yughurt. Konsistensen er bare helt fantastisk fast iforhold til den danske uden på nogen måde at være fed. Gid man dog kunne tage en fransk yughurthylde i supermarkedet med til Danmark 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ohhh Marie. Ja, det kan de altså virkelig godt finde ud af i Frankring. Ellers er jeg mildt sagt også ret imponeret over vores svenske naboers mejerikundskaber. Synes idéen om at installere franske/svenske/tyske hylder i vores danske supermarkeder er intet mindre en genialt. Jeg tror godt jeg kan finde de første mange mange ting, der skulle på de hylder! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har aldrig hørt om Kefir før, men lyder dejligt! Jeg vil lede efter den, næste gang jeg er i udlandet :)!
  – Signe / girlslovefood

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Gør lige det, Signe. Jeg synes altså virkelig, at den er værd at gå efter – og selvfølgelig snarest muligt importere til DK 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lærke

  Du skal da bare et smut forbi enhver shawarma-bar eller kiosk/grønthandler.. Her på Nørrebro vrimler det med den slags. Men kan ikke love for skruelåg, men de har det i to-go kopper 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Åh ja, Lærke. Det er rigtigt. Ayran er helt sikkert et godt alternativ, når man ikke kan få kefir. Husker det dog som en anelse for salt, men må nok hellere lige tjekke den en ekstra gang, næste gang den står på döner 🙂 Ville dog stadig ønske, at 7-eleven eller lignende havde et godt bud på naturel drikkeyoghurt!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorte

  Jeg havde sidste år en kefirsvamp selv. jeg lagde den i mælk, som jeg skiftede hver dag. så fik man sin egen kefir-drik 🙂 jeg må nu nok indrømme, at den ikke ligefrem var lækker (jeg drak den fordi det skulle hjælpe maven…) , så det kan da godt være at det er noget lidt andet?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Wow, Dorte. Hvor lyder det vildt. Jeg må lige undersøge det lidt nærmere med den kefirsvamp. Dog lyder det som om det måske ikke er helt det samme som de kefir, jeg har købt i udlandet. De smager nemlig ret så godt, men skulle i øvrigt også være gode for maven (gode bakterikulturer og den slags, du ved :-)). Men spændende – tak for input!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • bina

  Altså, min kæreste plejer at lave hjemmelavet kefirdrik, men det er med et eller andet gennemsigtigt geléagtigt stads (tror det er det der er kefiren?) og så citron og mynte eller noget i den dur. Det er mega sundt, men smagen er…tjæææh…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Peter Wandmose

  kefir fås hos Polonius, Åboulevarden, København
  kefir er ikke yaran…

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Peter
   Nej kefir er bestemt ikke det samme som ayran – helt enig! Det lyder spændende med Polonius. Det må jeg tjekke ud. Tak for tippet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Johan

  Når nu Arla laver det her i Sverige, er det irriterende at de ikke gør det i Danmark. Jeg skal flytte til Aarhus, så jeg håber også på at jeg kan finde noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ja, det er ikke til at forstå for mig, at der ikke er kefir på hylderne i DK. Er vi for få der elsker kefir eller hvad?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • H-C Vejby

  Man kan købe frisk kefir i den polske forretning PolunusÅboulevard 32
  2200 København N.
  Der kan man også få surkål og syrnede agurker.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   TAK H-C! Det tjekker jeg ud!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annette Holmgren Krebs

   Lav kefiren selv. Jeg er helt vild med det, det er lækkert, skal bare blendes inden det drikkes.

   Gruppen Kefir og kombucha findes på facebook

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Annette! Tak for tippet. Jeg har vandkefirgryn stående i dvale lige pt. og har også overvejet at slå mig på mælkekefir. Min svigerinde og svoger laver det dog også selv, og synes slet ikke det smager godt.. :-/

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Per

  det fås i netto nu
  laves af løgismose
  vh

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Kære Per. Tak for heads up. Ja her 5 år efter jeg skrev indlægget har DK endelig fået gang i kefir-produktionen igen. Det er herligt!!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

HOHOHO: CHOKOLADE HVER DAG