BANANBRØD MED BESLUTNINGSANGST

HOW TO: SKRÆLLE INGEFÆR

ingefaer01

Et lille tip, som jeg bliver nødt til at dele med jer. So simple, so perfect. Måske I allerede kender det, men jeg bilder mig selv ind, at jeg ikke kan være den sidste i verden, der fik tippet afprøvet.

Jeg har før hørt nogen snakke om, at man kan skrælle ingefær med en teske, og så har jeg enten slået det hen med en indre stemme, der sagde: “aaaahr, næppe” eller slet og ret glemt det igen.

MEN den anden dag, skulle jeg bruge ingefær til et madprojekt og så måtte det jo testes. Aaand it works. Man skal lige have hul på skrællen, men så er den simpelthen lige til at skrabe af med spidsen af en teske.

Det er en supernænsom fremgangsmåde og det er nogenlunde lige til at komme ind i alle de små snørklede hjørner. På den måde går der ikke noget ingefær til spilde, hvad der ellers hurtigt kommer til, hvis man forsøger sig med kniv.

Nu behøver tippet nok ikke en detaljeret step-by-step-guide, men det nemmeste – synes jeg – er at holde ingefæren i hånden og så stemme i mod med tommelfingeren fra samme hånd, som man holder skeen i, og altså skrabe ned mod tommelfingeren. Nu kommer det til at lyde kompliceret, så jeg stopper nu og siger i stedet: Prøv det, så giver det nok sig selv 🙂

Har I i øvrigt prøvet at rive lidt frisk ingefær i havregrøden? Det smager fortræffeligt og spicer hurtigt den småfade grød op. Benny er pt. besat af “Hauer”, så jeg tror jeg skal til at pimpe min egen, så der kommer bare en anelse variation i hverdagsmorgenmaden.

6 kommentarer

 • Tak for fif, den har jeg ikke hørt før.

  Kh.
  Anne-Marie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Kære Anne-Marie. Godt jeg ikke var den eneste, der ikke havde hørt om det 😉 Det er seriøst smart. Meget mindre spild!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhh fedeste tip jo – lige i de her dage, hvor jeg går ingefæramok mod den der influenza. Synes nemlig også det er synd og skam med alt det, der havner i skralderen når man bruger kniv! Og endnu skønnere: når man er sløj og nærmest ikke kan styre en kniv af svækkelse, er det nok lidt mere sikkert med en ske 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ejj din stakkel, Maiken. Rom har taget totalt pusten fra dig. Til gengæld så det jo så godt ud, sikke meget i nåede! Og ja, det er altså smart med den ske. Både for svækkede lemmer og optimal udnyttelse af ingefæren! God bedring!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Dejligt med sådan et fit, når jeg faktisk hver dag bruger ingefær i både smoothies og i aftensmaden.
  Jeg plejer dog at bruge en gulerodsskræller, og det fungerer også ganske fint 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Ja gulerodsskrælleren er også ret god, men jeg tror nu jeg foretrækker tesketricket. Der skærer man ikke i noget, men piller nærmest bare skrællen af. Du må teste og se hvad du synes fungerer bedst 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BANANBRØD MED BESLUTNINGSANGST