NOGET OM ØL

FORÅRSDRIK: NEM HJEMMEGJORT GINGER ALE – UDEN TILSAT SUKKER

 photo gingerale05_zpscf309ad9.jpg

Første gang jeg smagte Naturfrisks ginger ale fik jeg en aha-oplevelse. Det er jo SÅDAN en ginger ale skal smage. Af ingefær (Sorry Sweppes). Da jeg så fik fortalt af en veninde, at der ikke er tilsat sukker i Naturfrisks ginger ale, så elsker jeg den bare en smule mere. Det er der i øvrigt heller ikke i deres myntebrus, som jeg stadig har til gode at smage.

Den anden dag fik jeg imidlertid lyst til at lave mine egen hjemmegjorte variant. Inspirationen tog jeg fra Naturfrisks flaske. Deres ginger ale består nemlig af kulsyreholdig æblejuice og ingerfærkoncentrat.

Du skal bruge: 

 • Danskvand
 • Æblejuice (jeg brugte Irmas koldpressede)
 • Friskrevet ingefær
 • Et skvis citron

Mængderne er lidt svære at angive på skrift, men tjek øverste billede. Her har jeg prøvet at give et visuelt praj om fordelingen af danskvand/æblejuice.

Har du en sodastream, så start med at lave danskvanden. Og giv den gerne lidt flere bobler end du plejer – den skal jo blandes med æblejuicen, som er uden bobler. Køber du din danskvand, så lad være med at køb én med blid brus til dette projekt. Det vil blot gøre ginger alen flad.

 photo gingerale02_zps500a1a9d.jpg

Riv en god portion ingefær fint. Jeg brugte lidt mere end du ser her på billedet, men jeg kan også godt lide, at ingefæren spiller hovedrollen.

 photo gingerale03_zpse8ac59e5.jpg

Hæld danskvand i dit glas. Top op med æblejuice. Pres saften ud af den fintrevne ingefær og ned i glasset. Giv citronen et godt klem over glasset og rør godt rundt. Smag på sagerne og justér alt efter om ginger alen mangler sødme (mere æblejuice), spark (mere ingefærsaft) eller syre (mere citronsaft). Jeg drak først lidt af min uden citronen, og jeg synes virkelig at citronen fuldendte drikken.

 photo gingerale04_zpsd4795af3.jpg

Ginger alen udgør en helt perfekt forårs/sommerdrik og jeg skal helt sikkert nyde et glas eller ti på altanen inden længe! (Selvom den også gjorde sig godt til lidt tekstarbejde i forårssolen på kontoret)

9 kommentarer

 • Ida

  Den lyder vildt lækker og til at slå en hver forkølelse væk med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Ida. Det er altså virkelig også en laber drink – og ja, den kan helt sikkert jage enhver forårsforkølelse væk! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er HELT enig!
  Jeg er også tosset med Naturfrisks ginger ale og vil straks gå hjem at prøve den ide af!
  Tusind tak for inspiration.
  Kh, Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Den er altså også helt fabelagtig – men jeg synes bestemt denne version er et værdigt hjemmelavet alternativ. Dejligt hvis du kan bruge “opskriften” (det kvalificerer sig næsten ikke til en opskrift, så enkelt er det :-))

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor lækkert. elsker ginger ale, men har aldrig tænkt over at lave den selv.. mums.. Mon den også er god med whiskey:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Simone
   Det slog mig også bare pludselig, da jeg så Naturfrisks ingredienser! Og ja, mon ikke den også er god til whiskey 🙂 Eneste mulige problem, jeg kan se, er at der simpelthen ikke er nok bobler i ginger alen, hvis den både skal trække danskvand og whiskey. Men det kan jo komme an på en prøve! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] sag, jeg ofte drikker når en forkølelse ulmer. Jeg googlede lidt, og kom frem til, at vores naboer havde en utrolig nem version liggende. Egentlig er det vel næppe en opskrift, men en måde hvor […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NOGET OM ØL