SKABS-APPETIZERS

HAVREGRØD HAVREGRØD HAVREGRØD – OG EN NY VARIATION

havregroed01 havregroed Jeg spiser havregrød. Hver morgen. Sådan har det bestemt ikke været altid og jeg husker faktisk at have min havregrødsdebut i en meget sen alder. I de sidste mange år, har den stået på grød et par dage om ugen i vinterhalvåret og ellers masser af æg, salater, yoghurt og alt muligt andet. Men Benny, han kan lide sin “hawer”, så det får han. Og egentlig er det også liiidt en befrielse, ikke at skulle overveje hvad der skal laves til morgenmad.

Det KAN altså også blive kedeligt, men jeg forsøger at variere lidt med toppings af forskellig frugt, kanel, tørret havtorn (som pt er i karantæne, da Benny gerne vil have hele (den ret dyre) bøtte på sin grød på én gang). Jeg har også eksperimenteret lidt med selve grøden og har lige nu ramt en version, som jeg er ret vild med. Den er supersimpel og ser således ud.

Til én voksen og ét barn: 

1,5 dl havregryn (jeg bruger finvalsede øko fra Irma)
1,5 dl rismælk
1,5 dl vand
Et nip salt
To nip vanillepulver

Der er ikke så meget opskrift over det, men det hele hældes i en gryde og der røres til den ønskede konsistens er nået.

havregroed02

Rismælken har en anelse sødme i sig og sammen med vanillen overflødiggør det enhver form for sødning af havregrøden. Jeg er sikker på at den også vil være god med en klat smør og kanel på, men det hører altså de koldere måneder til, synes jeg. Lige nu er frugt og bær et hit!

3 kommentarer

 • Vinni

  Hvor køber du tørret havtorn?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Julie

   Hej Vinni. Jeg købte det i Aarstidernes gårdbutik. Det er fra et mærke der hedder Høstet. Mon ikke det er til at finde andre steder ala Mad&Vin, Torvehallerne el. lign., hvis du er fra Københavnsområdet..

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vinni

   Tusind tak for dit svar. Jeg fandt en pose i Matas. Mærket hedder Biogan og 75 gram koster 40,- hvis du skulle være interesseret. Mange hilsner fra Vinni.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SKABS-APPETIZERS