HOW TO: SKRÆLLE INGEFÆR
Et lille tip, som jeg bliver nødt til at dele med jer. So simple, so perfect. Måske I allerede kender det, men jeg bilder mig selv ind, at jeg ikke kan være den sidste i verden, der fik tippet afprøvet.
Jeg har før hørt nogen snakke om, at man kan skrælle ingefær med en teske, og så har jeg enten slået det hen med en indre stemme, der sagde: “aaaahr, næppe” eller slet og ret glemt det igen.
MEN den anden dag, skulle jeg bruge ingefær til et madprojekt og så måtte det jo testes. Aaand it works. Man skal lige have hul på skrællen, men så er den simpelthen lige til at skrabe af med spidsen af en teske.
Det er en supernænsom fremgangsmåde og det er nogenlunde lige til at komme ind i alle de små snørklede hjørner. På den måde går der ikke noget ingefær til spilde, hvad der ellers hurtigt kommer til, hvis man forsøger sig med kniv.
Nu behøver tippet nok ikke en detaljeret step-by-step-guide, men det nemmeste – synes jeg – er at holde ingefæren i hånden og så stemme i mod med tommelfingeren fra samme hånd, som man holder skeen i, og altså skrabe ned mod tommelfingeren. Nu kommer det til at lyde kompliceret, så jeg stopper nu og siger i stedet: Prøv det, så giver det nok sig selv 🙂
Har I i øvrigt prøvet at rive lidt frisk ingefær i havregrøden? Det smager fortræffeligt og spicer hurtigt den småfade grød op. Benny er pt. besat af “Hauer”, så jeg tror jeg skal til at pimpe min egen, så der kommer bare en anelse variation i hverdagsmorgenmaden.
Tak for fif, den har jeg ikke hørt før.
Kh.
Anne-Marie