KØKKENØNSKER - OG RABATTIP

HVAFFOR’ EN KO: OSSO BUCO

ossobuco

Her i forrige weekend campede vi ud hos min mor og udnyttede det fuldt funktionsdygtige køkken alt, hvad vi kunne, da vores køkken stadig er i kaos-land. Det blev både til stegt flæsk, andesteg (i anledning af Mortens aften) og en deeejlig omgang osso buco, som jeg kan se vi faktisk aldrig har delt en opskrift på her på bloggen. Så here goes, dagens opskrift på langtidssimret ko:

 • Osso buco af okse eller kalvekød (vi brugte fire skiver til to personer og havde lidt tilovers)
 • Mel, salt og peber
 • 1 dåse flåede tomater
 • 2 spsk tomatpuré
 • 3 gulerødder
 • 1 porre
 • 2 alm. løg
 • 1 skalotteløg
 • 2 glas rødvin
 • kalve- eller oksefond – ca. 5-7 dl.
 • 1-2 kviste frisk timian (eller tørret)
 • Salt og peber
 • Smør og olie til stegning
 • Persille og reven øko citronskal til gremolata topping

 

Start  med at gør dine buco-skiver klar. Klip senerne langs kanten, så de ikke bukker op under stegning og vend dem i en tallerken hvedemel krydret med salt og peber. Tænd en stor gryde for fuld skrue og smid rigeligt smør og olie deri. Herefter smides de melkrydrede osso buco skiver ned til varmen og brunes godt på alle sider. Imens de bruner, kan du passende skære løg, gulerødder og porre i mindre tern. Når kødet har fået en flot stegeskorpe tages de op af gryden, der suppleres med lidt ekstra olie og grøntsagerne smides deri. Jeg supplerede med en ekstra spiseske af det krydrede mel til grøntsagerne for at give den endelige sovs lidt mere jævning. Svits grøntsagerne ca. 3-5 minutter, og smid herefter timiankviste, tomatpure, flåede tomater og rødvin i gryden. Rør godt. Smid en omgang salt og peber i gryden og læg osso buco skiverne i. Supplér herefter med din fond til kød og grøntsager er dækket af væske. Kog op og lad det herefter simre under låg ved ca. 2,5 time. Det er lang tid, men det hele værd – og det der skal til for at få det dejligt møre kød som osso buco er kendt for.

Vi serverede buco’en med en god omgang grov kartoffelmos og en gremolata af hakket persille og reven citronskal.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

KØKKENØNSKER - OG RABATTIP