Mellemmåltid: bananmad

Gefärlich

Af Emilie

Fandt her i efteråret ud af, at Gefärlich deler køkken-koncept med Fru Heibergs på Østerbro – og at begge steder laver ret fin mad til rimelige priser tilsat god stemning. Over en weekend i vinters lykkedes det faktisk at være på Heibergs om fredagen og Gefärlich om lørdagen – og vist mere eller mindre vælge samme menu, noget risotto med bagt gedeost og tomat, der smagte ret fantastisk.

Da Downtown for et par måneder siden så havde tilbud på stegt flæsk på Gefärlich, samlede Julie og jeg vores uofficielle “stegt flæsk” venindeklub fra gymnasietiden til at smagsprøve om de også kunne mestre denne klassiker.

Og Gefärlich løste skam opgaven ret fint, persillesovsen var god og tyk på jysk manér og de fleste af mine stykker flæsk var gode og sprøde, Eneste alvorlige anke må faktisk være en lidt sløv tjener, der ikke lige kunne gennemskue, hvad han skulle gøre med vores ene venindes rimelig ustegte flæsk. Dertil måtte vi dog også samlet erkende, at en ret som stegt flæsk nok egentlig er bedst, når den er hjemmelavet og direkte fra ovnen eller panden, alt efter samvittigheden.

Man skulle tro at flæsken kunne slå os ud, men der skulle alligevel være plads til dessert – chokolademoussen og æblekagen blev testet. Moussen var temmelig massiv – nærmest chokoladeis uden is, men medspiseren var overordnet glad – især for de små hindbær, der ligesom var blevet fyldt med noget mere chokoladeagtigt. Æblekagen var ret klassisk, uden så meget slinger i valsen fra mormors oprindelige version. Bestemt to gode desserter, der lagde en ret tung bund oven på flæsk og persillesovs.

Og så bare for lige at udvide anmeldelsen lidt, supplerer jeg med forrige weekends fredagsbesøg på Gefärlich, hvor den endnu engang stod på risotto – denne gang af perlespelt med gedeost, citron og salvie – Uhmm…

Og til at skylle ned med – et par fine farvestrålende cocktails, der samlet set havde et mindre trafiklys-tema over sig.

3 kommentarer

 • Uf, det lyder da lækkert! Jeg var på Gefährlich for et stykke tid siden med en veninde, og vi fik ret lækre retter, som klart kan anbefales: Oksespidsbryst på kartoffelmos og skinstegt multe – i tilfælde af, at du/I lige smutter derhen igen igen igen! 😉 Har skrevet om dem her: http://noerrebro.wordpress.com/2011/03/27/hvor-gar-graenserne-til-ikken%c3%b8rrebro/ men ved I egentlig, om de skifter retterne ud? Måske man skulle prøve Fru Heibergs… Har vist Two for one-kuponner til den restaurant 🙂
  Dejlig blog for resten!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Nørrebro

  Mmm – oksespidsbrystet og multen lyder også virkelig lækkert! Jeg mener, at Gefärlich løbende udskifter noget af menukortet, sådan på måneds/kvartals basis eller noget. Fx er stegt flæsk vist altid “på”, hvorimod risottoen har varieret de gange jeg har været der:)

  Men ja, kig forbi Heibergs – et lille og rigtig hyggeligt Østerbro-sted!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja jeg syntes nok. Din risottoret var der også, da jeg var dig 🙂
  I will…! Glæder mig!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mellemmåltid: bananmad