Geist!

Hjemmelavet kartoffelsalat

Af Emilie

Hvis jeg skulle vælge en eneste basisingrediens, der fra nu af, skulle være hovedingrediensen i alt jeg spiste resten af livet, så ville det blive kartofler. Ved godt at det ikke er særligt politisk korrekt at vælge den udskældte kulhydrat-kartoffel, men den kan bare så mange gode tricks! Tænk fx på flødekartofler, kartoffelmos, kartoffelmadder, pommes frites und so weitere, og tænk så på at skulle undvære alle disse herligheder, så synes jeg altså at det er lidt nemmere at forestille sig et liv uden broccoli!

I anledning af denne hyldest til kartoflen, kommer her sommerens ultimative kartoffelret – kartoffelsalat, hjemmelavet forstås – de der købebøtter fra Fakta/Netto har vist aldrig rigtigt været i nærheden af en af virkelighedens kartofler. 

Denne version bestod af nye kogte kartofler, skrubbet, kogt og afkølet, som blev rørt med en god og semifed creme fraiche, lidt mayo, lidt hakket rødløg, hakket purløg og persille, karry, salt og peber.

Hakkede løg og purløg i flot farvekombo

Fine små kartofler koger

Creme-snask røres

Krampagtigt forsøg på ikke at skære sig i fingrene

Asparges klar til panden

Røg i køkkenet

Serveret med fine grønne stegte asparges og bøf!

 

4 kommentarer

 • Anna

  Jeg er HELT enig. Alt for længe har jeg rettet mig ind efter den politiske korrekthed og forsaget kartoflen sammen med pastaen, risen og brødet. Men for 14 dages tid siden tænkte jeg “så er det NOK – jeg skal have en kartoffel og det skal være nu!”, så jeg købte en stor pose kartofler og har siden spist en masse kartoffelmadder og andre gode kartoffelting. Det var et meget kærligt gensyn og jeg har besluttet mig for aldrig at holde den udenfor mit køkken igen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åhh, hvor er det godt at høre, at du også er skiftet tilbage til kartofler Anna – de er så svære at undvære de små udskældte venner:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor ser det bare lækkert ud! Nu har jeg fået min inspiration til dagens aftensmad 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Linn

  Dejligt at høre at vi har inspireret dig! Det var også meget sommerlækkert – måtte faktisk selv gentage successen igen i lørdags efter jeg havde uploadet indlægget:)

  Og fin blog du selv har dig – ser jeg rigtigt, at den er spritny?

  Emilie/G&G

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Geist!